(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Tre mål gäller för Kalmar HK

SPORTEN Publicerad 120331 06:00

Idag, lördag, är det dags för Kalmar HK att spela returen i kvalet till division 1. Det är bara en sak som gäller – tre mål och avancemang till nästa kvalrunda.

- Det finns en stor revanschlusta i laget, vi måste bara bjuda till lite mer än i hemmamatchen, säger tränaren Joachim Löfstedt.

Första matchen spelades i Kalmar i onsdags, då vann Trollhättan med två mål. Det blev en allt annat än en lugn och timid tillställning. Trollhättan spelade mycket tufft och Kalmarspelarna hade alla ett blåmärke eller två efter matchen.

- Vi var förberedda på det. Men nu vet vi verkligen vad som krävs, vi måste bjuda till mer och sticka in näsan även om det gör ont, säger Joachim Löfstedt.

Jämfört med hemmamatchen så tvingas Kalmar göra två förändringar.

- Det blir lite annorlunda. Christian Berntsson som stod i mål utgår på grund av jobb och även Patrik Rosenqvist måste jobba, han ersätts inte, men Fredrik Erenius kommer in på målvaktssidan.

Just målvakterna kan vara det som fäller avgörandet i bortamatchen.

- Båda lagen har bra målvakter, men kan vi få hål på deras så har vi mycket vunnet, samtidigt som våra spikar igen.

Spelet var i alla fall jämt i den senaste matchen.

- Jag bedömer det som 50/50 vem som går vidare. Det laget som kan ta mest stryk och som har mest fart kommer att ta sig vidare, säger Löfstedt.

Bild Anders Jönsson anders.jonsson@ostran.se
0480-42 93 48
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild

OAIK vann sexpoängsmatchen

Säsongens hittills viktigaste match.
Då gjorde Oskarshamns AIK en gedigen laginsats och tog tre blytunga poäng.

Det var en hyperviktig match som utspelade sig på Arena Oskarshamn på lördagseftermiddagen. Vid förlust hade Trelleborg ryckt ifrån OAIK och uppförsbacken varit jättebrant.
Nu såg i stället OAIK till att knappt bjuda gästerna från Skåne på en enda målchans och tog en stabil 1–0-seger.
– Det är en jäkla lättnad just nu. Det känns riktigt skönt att vara före Trelleborg och över nedflyttningsstrecket nu, säger målskytten Joakim Lengyel.
Målet kom efter knappt tio minuter i den andra halvleken. Efter fint kombinationsspel kom Christopher Christensson in med bra fart i straffområdet. När han försökte ta sig förbi en Trelleborgsförsvarare föll han pladask och domaren pekade på straffpunkten. Joakim Lengyel stegade fram och slog distinkt in bollen i målvaktens vänstra hörn.
– Jag var faktiskt inte nervös alls, jag visste att jag skulle sätta en, säger Lengyel.
När gjorde du ett sådant här skönt mål senast?
– Det var ett tag sen. Just nu känns det bara skönt att vi vann, säger matchhjälten.
Trelleborg orkade aldrig skapa någon ordentlig kvitteringsjakt efter 1–0-målet.
– Vi är trygga och lugna, vi låter dem inte skapa några farliga lägen, säger OAIK-tränaren Henrik Larsson som var stolt över sitt manskap.
– Det här var en oerhört skön seger. Jag tycker vi växer för varje match och börjar få ihop helheten.

?Viktigaste matchen hittills?

Upp över nedflyttningsstrecket.
Eller en riktigt brant uppförsbacke.
– Samtliga uttagna måste brinna för det här och tro på vårt spel, säger mittfältskreatören Filip Jägerbrink.

Oskarshamns AIK-tränaren Henrik Larsson lär knappast behöva hålla några brandtal inför sina mannar i eftermiddag. Dels har OAIK revansch att utkräva efter en snöplig vårförlust. Dels är det en sexpoängsmatch som kan bli avgörande för resten av höstsäsongen.
– Det är ju bara att bekräfta och inse att det är en otroligt viktig match som väntar. Det kan vara den viktigaste matchen hittills, säger Filip Jägerbrink.
Han kan mycket väl fara den som är mest revanschsugen av alla på Arena Oskarshamn i dag. Han missade en straff, eller rättare sagt Trelleborgsmålvakten Fredrik Persson räddade hans straff, i en match som efter viss dramatik slutade 2–1 till Trelleborg.
– Revanschlustan är stor. Dels efter straffmissen och alla övriga missade chanser, men också för att jag tycker vi var minst lika bra som den, snarare bättre. Det är nog den bästa bortamatchen vi gjort i år, säger Jägerbrink som har en mycket bra känsla inför dagens möte.
Är det hårt att säga att det är vinna eller försvinna i eftermiddag?
– Vinna eller försvinna är det inte, men alla matcher blir ju viktiga nu. Kan man vinna i morgon (läs i dag) så slipper man åka upp med stor press på sig när man ska möta något topplag i serien. Känslan är att vi ska gå ut och gasa på.
Något som talar för OAIK i eftermiddag är att de är starka hemma. 13 av 15 poäng har spelats in på plastgräset på Arena Oskarshamn. Dessutom är Trelleborg ett svagt borta lag. De har bara tagit fyra poäng på bortagräs.
– Att vi har tufft borta är ju bara att inse, men hemma får alla lag det tufft mot oss, det har vi fått bekräftat i alla matcher. Vi ska dra nytta av att vi är starka hemma och att det är de som har en lång resa och kommer till oss.
Jägerbrink är en av de med mest rutin i laget. Han känner själv att han vill ta ett extra stort ansvar i viktiga matcher som den här.
– Den här säsongen påminner extremt mycket om min första i Luleå. Det går inte att tro att man kan vänta till fem matcher återstår av säsongen och tro att man ska ta tag i det. Man måste vara med hela hösten. Jag var lite besviken i matchen mot Utsikten senast. Inte för att vi förlorar mot ett riktigt bra lag utan för att jag fick känslan av att vi inte hade riktigt krigarhjärta. Det är något som jag vet behövs. Samtliga uttagna måste brinna för det här och tro på vårt spel.

Grafik
annonsutrymme