(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Tre mål gäller för Kalmar HK

SPORTEN Publicerad 120331 06:00

Idag, lördag, är det dags för Kalmar HK att spela returen i kvalet till division 1. Det är bara en sak som gäller – tre mål och avancemang till nästa kvalrunda.

- Det finns en stor revanschlusta i laget, vi måste bara bjuda till lite mer än i hemmamatchen, säger tränaren Joachim Löfstedt.

Första matchen spelades i Kalmar i onsdags, då vann Trollhättan med två mål. Det blev en allt annat än en lugn och timid tillställning. Trollhättan spelade mycket tufft och Kalmarspelarna hade alla ett blåmärke eller två efter matchen.

- Vi var förberedda på det. Men nu vet vi verkligen vad som krävs, vi måste bjuda till mer och sticka in näsan även om det gör ont, säger Joachim Löfstedt.

Jämfört med hemmamatchen så tvingas Kalmar göra två förändringar.

- Det blir lite annorlunda. Christian Berntsson som stod i mål utgår på grund av jobb och även Patrik Rosenqvist måste jobba, han ersätts inte, men Fredrik Erenius kommer in på målvaktssidan.

Just målvakterna kan vara det som fäller avgörandet i bortamatchen.

- Båda lagen har bra målvakter, men kan vi få hål på deras så har vi mycket vunnet, samtidigt som våra spikar igen.

Spelet var i alla fall jämt i den senaste matchen.

- Jag bedömer det som 50/50 vem som går vidare. Det laget som kan ta mest stryk och som har mest fart kommer att ta sig vidare, säger Löfstedt.

Bild Anders Jönsson anders.jonsson@ostran.se
0480-42 93 48
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild

?Jag vill testa mina vingar?

Officiellt är inte något klart.
I det vanliga livet är Melker Hallberg redan förlorad. – Jag vill testa mina vingar, säger 18-åringen.

Det haglade gliring­­­ar när Kalmar FF tränade på Guldfågeln i går förmiddag innan avresan mot Malmö.
Stefan Larsson var först ut och ställde sig frågande till att ”en italienare” skulle leda laget när Melker Hallberg ombads att ta hand om uppvärmningen. David Elm fortsatte och tyckte att Hallberg skulle vara ”tacklingsfri” för att en eventuell skada i det här läget kunde påverka lagbonusen efter säsongen.
Hallberg var på gott humör men det är fortfarande locket på när det gäller frågor om Udinese.
– Du får prata med min agent eller med Thomas (KFF:s sportchef Andersson Borstam), säger Hallberg.
Inför säsongen sa du att du räknade med ett år till i KFF och att du sedan skulle se över din framtid. Nu dyker det här upp efter ett halvår?
– Ja, men det känns bra. Jag vill testa mina vingar och se hur det går. Sedan får vi se om det blir något eller inte. Annars får jag spela kvar i Kalmar och fokusera på det.
Spelar du mot Malmö i morgon (läs: i eftermiddag)?
– Det bestämmer Hasse (Eklund).
KFF var i en liknande situation 2008 när César Santin ryktades vara klar för FC Köpenhamn, vilket förnekades av samtliga inblandade. Plötsligt satt brassen på läktaren när KFF mötte Racing från Luxemburg på bortaplan i första omgången av dåvarande Uefa-cupen. Men än så länge räknar Hasse Eklund med att Hallberg är tillgänglig för spel i topp­matchen mot Malmö FF på Swedbank Stadion i eftermiddag.
– Ja, jag har inte hört något annat, så jag räknar med det. Men det kan vara snabba ryck, man vet inte vilka tankar Udinese har, de kanske tycker att han ska spela för att hålla i gång när de andra är på träningsläger och ibland vill lag skydda sin investering. Så man vet inte, säger Eklund.
Påverkar situationen dig, i dina funderingar inför matchen?
– Nej, egentligen inte. På slutet har jag gett spelarna laget väldigt sent, två timmar innan match. Man får se hur det här påverkar Melker också, hur splittrad han är. Men det är inga problem, säger Hasse Eklund.

Är ni ett topplag i dag, KFF?

Två segrar på 15 försök på fem år. KFF är helt borta borta mot topp­lagen. – Det sitter nog i väggar­­­na, säger Marcus Nilsson.

Efter förlusten senast på bortaplan, 0–3 mot AIK, var Hasse Eklund både besviken på och kritisk mot sitt lag.
”Vi får acceptera att vi är med i toppen. Vi måste börja bete oss som ett topplag.”, sa Eklund då.
Två veckor senare väntar Malmö FF och 2014 finns det ingen större allsvensk utmaning än att möta de regerande mästarna på Swedbank Stadion.
– Det är svårt det där, vi har ett ganska ungt lag med många som inte varit med i truppen innan. Det är en ny situation, säger David Elm.
Så Eklund har rätt när han tycker att ni inte ser er som ett topplag?
– Det kan vara så, absolut. Men det är vårt ansvar, vi äldre spelare, att se till att alla är redo för att vara med där uppe och samtidigt behålla lugnet i truppen.
Hur är känslan inför MFF, går ni in för att få något med er hem?
– Jag tycker inte att det finns något lag i allsvenskan som är så bra att vi bara ska gå in för att få en poäng mot dem, och det gäller både på bortaplan och hemma. Vi har kapacitet att slå alla lag, att vinna varje match och allsvenskan är så pass jämn att det absolut finns möjlig­heter i varje match.
Känns det här mötet avgörande för hösten, att toppstriden hänger på 90 minuter i Malmö i dag?
– Det är klart att det är en jäkla skillnad på om man har fyra eller tio poäng upp till toppen. Men man kan inte gå in och tänka så, då blir det inte bra, säger David Elm.
En titt bakåt i tiden ger svart på vitt att KFF har det tufft borta mot topplagen. KFF har inte slutat topp tre i allsvenskan sedan guldet 2008 och har sedan dess bara vunnit två matcher på fem år mot de lag som fått tagit hand om de tre översta platserna i tabellen.
– Tror det kan ligga en del i det Hasse säger. Kalmar har vunnit en gång men det kanske sitter lite i väggarna ändå. För min del är det inte så, men jag har varit med och vunnit tidigare med Helsingborg och har kanske ett större ego än vissa andra. Jag tror att det där är rätt personligt hur man är som spelare, säger Marcus Nilsson.
I eftermiddag får vi svaret på hur KFF tacklat kritiken på en förmodad nästan fullsatt Swedbank Stadion.
– Jag är lite spänd på att se om spelarna antar den utmaningen. Det har varit passivt i toppmatcher tidigare, det kan ha med erfaren­het att göra, att flera spelare inte spelat så många stora, tuffa matcher med mycket publiktryck, säger Hasse Eklund och fortsätter.
– Det än någonting vi får jobba med, samtidigt är det en styrka att slå lag som man ska eller måste slå. El Clasico avgör inte spanska La Liga, det avgörs på hur många poäng de stora lagen tappar mot de mindre, säger Hasse Eklund.

Grafik
annonsutrymme