(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Statistiken talar för Kalmar FF

SPORTEN Publicerad 120331 06:01

GIF Sundsvall är verkligen en önskemotståndare för Kalmar FF, i alla fall om man ser till statistiken. Lagen har mötts åtta gånger i allsvenskan, KFF har vunnit sju – en har slutat oavgjord.

Om man bara tittar på bortastatistiken ser det om möjligt ännu bättre ut. I Sundsvall så har inte Kalmar FF fyra raka segrar och har inte släppt in ett enda allsvenskt mål och har 6–0 i målskillnad. Totalt sett så är målskillnaden 14–2 i rödvit favör.

Den senaste matchen lagen emellan vann dock Sundsvall, det var en cupmatch 2009 som GIF:arna vann med 1–0 efter ett sent mål av Robert Mambo Mumba.

KFF:s målskyttar mot Sundsvall:

3 mål: Dedé Anderson, Daniel Mobaeck 3 (som gjorde ett hattrick på åtta minuter 2002).

2 mål: Viktor Elm.

1 mål: Abiola Dauda, Rasmus Elm, Brima Koroma, Marcus Lindberg, Henrik Rydström.

Bild Anders Jönsson anders.jonsson@ostran.se
0480-42 93 48
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild

Avslöjar: Tidigare jättetalang nära OAIK

Ibrahim Fofanah från Sierra Leone sågs tidigare som en jättetalang.
Nu kan Sporten avslöja att han är på väg till Oskarshamns AIK.

Nyligen värvade OAIK Papis Demba Coly från Senegal. Nu är division 1-klubben på väg att göra en, för deras del, än mer spektakulär värvning.
Enligt vad Sporten erfar är klubben nämligen nära att skriva kontrakt med Ibrahim Fofanah från Sierra Leone. Redan som 17-åring vann han skytteligan i Sierra Leones Premier League.
Fofanah blev även som en av tre spelare nominerad till titeln Sierra Leones bästa fotbollsspelare 2011. De övriga två var Teteh Bangura (då i AIK) och Mohamed Bangura (då i Celtic).
I samma veva fick allsvenska Djurgården upp ögonen. Stockholmsklubben var så pass intresserad att de värvade Fofanah, trots att han råkade ut för ett svårt benbrott. Han flyttade till Stockholm där han skötte rehabiliteringen, men Djurgårdens tålamod var inte särskilt långt. Efter en kortare utlåning till Arameiska-Syrianska bröts kontraktet förra hösten.
Den här säsongen har Ibrahim Fofanah spelat för HamKam i norska andraligan, där det dock inte fungerat alls och karriären har gått i stå.
Det är där OAIK kommer in i bilden.
Sportens uppgiftslämnare hävdar att det bara återstår detaljer innan Fofanah är klar för OAIK. Sportchefen Johan Woxö är dock fåordig.
– Jag har inga kommentarer. Det jag kan säga är att vi letar efter ytterligare en spelare innan transferfönstret stänger, säger Woxö.
När Ibrahim Fofanah blev klar för Djurgården sa Sierra Leones svenske förbundskapten L-O Matsson så här:
– Det är en oslipad diamant som kan bli väldigt bra med rätt träning och coachning. Han är född 1994 och har redan vunnit skytteligan i Sierra Leones Premier League. Han har varit med i A-landslagstruppen vid två tillfällen.
Dåvarande Djurgårdstränaren Magnus Pehrsson:
– Ibrahim är en väldigt skicklig spelare som kan användas på alla fyra offensiva positioner i laget. Han är vänsterfotad, väldigt spelintelligent och har en bra fysik. Vi anser att i våra egna led och i svensk fotboll är det väldigt svårt att hitta offensiva spelare med de egenskaper som Fofanah har, sa Pehrsson till Djurgårdens hemsida.

Grafik
annonsutrymme