(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Löfstedt tackar för sig

SPORTEN Publicerad 120405 06:20

Efter två säsonger tackar Joachim Löfstedt för sig som tränare i Kalmar HK.

– Jag känner att det är dags att gå vidare, konstaterar 30-åringen.

Under Löfstedts ledning har herrlaget i Kalmar HK nått fram till kvalspel mot handbollens division 1 två år rad – och båda gångerna har man fallit på mållinjen.

– Men även om vi hade lyckats ta steget upp till ettan hade jag med största sannolikhet fattat samma beslut som jag nu gjort.

– Min ambition är att få träna ett lag som kan vinna SM-guld, och den ambitionen kommer jag inte att lyckas med om jag stannar kvar här i Kalmar.

?Vilken blir din nya klubbadress?

– Det är inget klart i nuläget. Jag har fått en del erbjudanden och förhoppningsvis blir det klart under de närmaste veckorna.

– Det enda jag kan avslöja är att jag med allra största sannolikhet kommer att träna ett handbollslag högre upp i seriesystemet än Kalmar HK.

– Jag är intresserad av att se om mitt sätt att träna ett handbollslag håller på en högre nivå.

Valde att stanna

Redan efter förra säsongen fick Joachim Löfstedt erbjudanden om att träna lag på en högre nivå, men då valde han att stanna i Kalmar HK.

– Det stämmer, jag ville ge det jag hade påbörjat en säsong till. Och även om vi inte lyckades ända fram i år heller tycker jag att vi var lite bättre i år än förra året.

Men vem som ska axla Löfstedts mantel som tränare i Kalmar HK är i skrivande stund inte klart.

– Nej, vi några olika koncept som vi ska följa upp. Vår förhoppning är att vi ska kunna presentera en ny tränare under april månad, säger föreningens Thomas Pettersson.

Två spelare lämnar

På spelarfronten är Robin Löfstedt och veteranen Anders Zackrisson de enda som aviserat att de inte kommer att spela för KHK nästa säsong i division 2.

– Vi hade ett möte igår kväll och när jag frågade killarna om de skulle fortsätta fick jag ja från samtliga utom från Jacob Oskarsson och Christian Berntsson som ville avvakta och se vem som blir ny tränare innan de bestämde sig, konstaterar Pettersson.

(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild

OAIK redo att ta tillbaka titeln

Oskarshamns AIK slåss med näbbar och klor för att behålla sin division 1-status.
I kväll tänker de dessutom visa att de är bäst i Småland.

Oskarshamns AIK tog säsongens hittills mest meriterande seger i lördags. Serieledande klassiker-laget Örgryte besegrades med hela 4–1 hemma på Arena Oskarshamn.
Det går dock inte suga på den karamellen längre. I kväll väntar final i Smålandscupen. En cup de vann 2009.
– För mig personligen är det inte särskilt stort med final i Smålandscupen. Samtidigt är det alltid roligt att vara med i en tävling och ha chansen att vinna den, säger OAIK-tränaren Henrik Larsson.
– Jag har faktiskt vunnit cupen en gång tidigare, det var med Husqvarna FF 2003.
Prioriteten ligger först och främst på att kriga för nytt kontrakt i division 1, men Larsson anser att vikten av att marknadsföra klubben är viktig.
– Alla aktörer ska lära sig att vi är Oskarshamns AIK och vi ska alltid marknadsföra oss på bästa tänkbara sätt. Vi kommer att komma så förberedda som möjligt för att kunna vinna den här matchen och hela cupen.
Det är dock en hel del skavanker i laget. Tim Johansson, Niki Avdyli och Adrian Karlsson saknas sedan tidigare. Dessutom kommer inte Papis Dembo Coly till start och Mergim Smakolli och Martin Karlsson är tveksamma till spel.
– Vi kommer inte riskera något, spelare som har någon känning vilar jag, säger Larsson som inte tar ut laget förrän på matchdagen.
För motståndet står division 2-laget Råslätts SK.
– Jag har egentligen ingen koll alls på dem. Det jag vet är att de slåss för livet i division 2. På lördag spelar de en väldigt viktig match. De sitter lite i samma sits som oss och det är ju bra.
Vinnaren av cupen får 20 000 kronor och tvåan får 5 000 kronor.

?Vi ska visa hur mycket bättre vi är?

Förra året hann han spela två byten. Sedan blev det dauerbinda och ispåse.
– Det är alltid speciellt att möta Slätafly, säger Craftstadens poängkung Patrik Ekman.

Craftstaden tillhör en av storfavoriterna i årets serie. Klubben hymlar inte med att allsvenskan är målet. För Slätafly lär det snarare handla om kampen för att behålla sin division 1-status.
I kväll möts de båda lagen i Torsås sporthall.
– Det är alltid speciellt att möta Slätafly. Känslan är att de går in med livet som insats för att slå oss, det brukar bli grismatcher, säger Craftstadens ständiga poängkung Patrik Ekman.

Du har mött dem ett antal gånger - några speciella minnen?
– Ja, förra året hann jag spela två byten sedan låg jag med dauerbinda och ispåse bakom sargen. Det brukar vara tuffa tag och det är klart att det är en liten extra krydda.
Craftstaden har inlett med en seger och en oavgjord. Ekman själv har gjort sju poäng på de inledande matcherna.
– Ja, jo, det har väl gått helt okej. Det finns alltid saker som kan bli bättre, allt är inte poäng. Sedan tycker jag att jag haft väldigt tuff bevakning de här två matcherna som varit så det gäller att vara extra på tårna.
Vad för väntar du dig av matchen i kväll?
– Ja, förhoppningsvis ska vi visa hur mycket bättre vi är. Det borde inte behöva bli någon rysare, vi ska slå dem, det går inte att säga något annat.
Craftstaden kommer till start med samma lag som i lördags. Tränaren Royne Tvingsell hoppas att hans lag ska vara med bättre från start.
– Det var lite premiärnerver då. Nu ska Slätafly få sota för att vi tappade poäng i lördags, det kommer bli full gas direkt.

Frölundaduo förstärker IKO

IK Oskarshamn lånar Frölundajuniorerna Christoffer Ehn och Pierre Engvall.
Och mer är på väg in.

I kväll tar IK Oskarshamn emot topplaget Södertälje. Och hårt skadedrabbade IKO har fått in tillfällig förstärkning från västkusten.
Frölundajuniorerna Christoffer Ehn och Pierre Engvall spelar med laget i kväll.
– Det ger oss konkurrens och behövlig avlastning i laget, säger Fredrik Söderström.
Christoffer Ehn, 18 år, är en stor center.
– En klok och välväxt spelare som spelat en del med Frölunda på försäsongen och i CHL. Han tog för sig bra på träningen i dag (läs i går).
Pierre Engvall är även han 18 år och forward.
– Väldigt kvick trots sin storlek och har ett väldigt bra skott. Han såg väldigt spelsugen ut på träningen, kommenterar Söderström.
Sportchefen Roger Jönsson är glad att kunna få in två Frölundalån och hoppas kunna förstärka med en back, Daniel Ljungkvists ersättare, i det närmaste.
– Vi har en del krokar ute och bollen ligger hos andra klubbar eller spelare nu. Det är inte omöjligt att vi kan få in något redan till Södertälje-matchen, säger Jönsson.
Arsi Piispanen genomgår magnetröntgen i dag. Därmed får Jönsson ett definitivt besked om hur länge finnen blir borta och kommer jobba hårt för att kunna ersätta så snart som möjligt.
Manuel Ågren och Tobias Törnkvist spelar på tryout-kontrakt som går ut i dag, men båda spelarna lär bli kvar tills vidare.
– Jag ska träffa dem, men allt talar för att vi knuffar fram och förlänger deras kontrakt en månad till. Vi vill se mer av båda och med tanke på det taskiga skadeläget vi har sitter vi i en taskig sits. Manuel har dessutom varit skadad en månad och vi vill se mer av honom. Jag tycker han gjort det bra av det han visat.
Glädjande för IKO är att Emil Kristensen, som missade matchen mot Vita Hästen, är tillbaka i spel i kväll.

Grafik
annonsutrymme