(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Löfstedt tackar för sig

SPORTEN Publicerad 120405 06:20

Efter två säsonger tackar Joachim Löfstedt för sig som tränare i Kalmar HK.

– Jag känner att det är dags att gå vidare, konstaterar 30-åringen.

Under Löfstedts ledning har herrlaget i Kalmar HK nått fram till kvalspel mot handbollens division 1 två år rad – och båda gångerna har man fallit på mållinjen.

– Men även om vi hade lyckats ta steget upp till ettan hade jag med största sannolikhet fattat samma beslut som jag nu gjort.

– Min ambition är att få träna ett lag som kan vinna SM-guld, och den ambitionen kommer jag inte att lyckas med om jag stannar kvar här i Kalmar.

?Vilken blir din nya klubbadress?

– Det är inget klart i nuläget. Jag har fått en del erbjudanden och förhoppningsvis blir det klart under de närmaste veckorna.

– Det enda jag kan avslöja är att jag med allra största sannolikhet kommer att träna ett handbollslag högre upp i seriesystemet än Kalmar HK.

– Jag är intresserad av att se om mitt sätt att träna ett handbollslag håller på en högre nivå.

Valde att stanna

Redan efter förra säsongen fick Joachim Löfstedt erbjudanden om att träna lag på en högre nivå, men då valde han att stanna i Kalmar HK.

– Det stämmer, jag ville ge det jag hade påbörjat en säsong till. Och även om vi inte lyckades ända fram i år heller tycker jag att vi var lite bättre i år än förra året.

Men vem som ska axla Löfstedts mantel som tränare i Kalmar HK är i skrivande stund inte klart.

– Nej, vi några olika koncept som vi ska följa upp. Vår förhoppning är att vi ska kunna presentera en ny tränare under april månad, säger föreningens Thomas Pettersson.

Två spelare lämnar

På spelarfronten är Robin Löfstedt och veteranen Anders Zackrisson de enda som aviserat att de inte kommer att spela för KHK nästa säsong i division 2.

– Vi hade ett möte igår kväll och när jag frågade killarna om de skulle fortsätta fick jag ja från samtliga utom från Jacob Oskarsson och Christian Berntsson som ville avvakta och se vem som blir ny tränare innan de bestämde sig, konstaterar Pettersson.

(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild

OAIK-jublet fastnade i halsen

Det såg ut att bli en drömstart i division 1 för OAIK. Men efter 93 minuter fastnade jublet i halsen.
– Nu känns det bara tungt, säger tvåmålsskytten Joakim Lengyel.

Nästan tusen personer (928) hade letat sig till Arena Oskarshamn den här soliga påskaftonseftermiddagen. De bjöds på rejäl dramatik.
Vi börjar med det sista som hände i matchen.
OAIK hade en 2–1-ledning och inte mycket tydde på att gästerna från Halland – även om de hade mycket boll – skulle kvittera.
Men det skulle de.
Hörnan efter 93 minuter landade hos förre IFK Göteborgsanfallare Kamal Mustafa, som tryckte in 2–2-bollen bakom Lucas Hägg-Johansson i OAIK-kassen.
Det var i stort sett matchens sista spark.
– Just nu känns det bara tungt. Innan matchen hade jag nog varit nöjd om någon sagt att det skulle bli 2–2, men nu...nä, det känns som att vi hade kontroll på dem, säger Joakim Lengyel.
Han var på god väg att bli hjälte. När han byttes ut efter 80 minuter hade han gjort båda OAIK:s mål och vänt 0–1 till 2–1.
1–1 kom efter 25 minuter och var riktigt snyggt. Filip Jägerbrink skickade in en hård frispark som Lengyel mötte med vristen och dundrade in bakom Vladimir Lukic i Halmiakassen.
2–1 tio minuter in i andra var också läckert.
– Agebjörn nickade bollen i djupet och jag kom fri.
OAIK sjönk under sista halvtimmen långt ner i banan. Halmia hade mycket boll, dock utan att skapa särskilt mycket. I stället hade OAIK ett par bra lägen att göra 3–1. Närmast var Jägerbrink och Agebjörn som i samma anfall fick öppna lägen, men bommade dubbelt.
OAIK-tränaren Henrik Larsson:
– Så här är det i fotbollen. Visst är det trist att tappa segern på övertid, men jag är helt säker på att vi också kommer att vinna matcher som står och väger i slutet. Vi kan gå stolta från den här premiären med högt huvud.
Ni hamnade väldigt lågt i försvarsspelet i andra – var det medvetet för att spela på resultatet?
– Visst spelade vi lite på resultatet, men så lågt var inte tanken. Det är lätt att man sjunker för lågt. Halmia hade mycket boll, men jag tycker inte de skapade i princip någonting.
Halmiatränaren Peter Lindau var nöjd med poängen, men missnöjd med spelet.
– Vi har ju bollen i stort sett hela tiden, men vårt försvarsspel är riktgit svagt. Vi förlorar dueller och gör enkla misstag. Vi lät Oskarshamn vinna bollen för lätt.
Halmias poängräddare, Kamal Mustafa, var imponerad av motståndet.
– Jag tycker att Oskarshamn var bra. Defensivt var de riktigt starka och deras målvakt gjorde en fantastisk match.
Nästa uppgift för OAIK är Göteborgslaget Qviding på lördag.

Grafik
annonsutrymme