(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Israelsson matchvinnare mot ÖSK

SPORTEN Publicerad 120507 20:58 Uppdaterad 120508 12:34

Kalmar FF kunde ta tre poäng mot Örebro trots att hemmalaget pressade på under stora delar av matchen. Stor matchvinnare blev Erik Israelsson som gjorde mål mot ÖSK för tredje matchen i rad.

Det var inget skönspel från något håll i första halvlek. Men det var Kalmar som började matchen bäst och tog också ledningen efter bara fem minuters spel. I efterspelet på en hörna fick Jörgen Skjelvik in bollen till Erik Isarelsson som gjorde sitt första mål för säsongen.

Målet blev dock lite omdiskuterat.

- Jag vet att jag inte är offside. Jag ser att Patrik Haginge ligger där, men jag har inte en tanke på att slå ut bollen i den situationen, säger Israelsson till Canal +.

Efter målet så tog Örebro över mer och mer och skapade stundtals press mot Kalmarmålet, Christoffer Wiktorsson hade ett skott i stolpen och Emil Berger hade ett par farliga frisparkar men inget som överlistade Etrit Berisha.

I andra halvlek så fortsatte Örebro att pressa, men Berisha storspelade i målet och kunde stoppa alla försök från Örebrospelarna. Kalmar hade inte mycket att komma med i andra halvlek. Skottstatistiken säger egentligen allt om matchbilden Örebro sköt 17 skott, Kalmar fem...

Bild Anders Jönsson anders.jonsson@ostran.se
0480-42 93 48
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Kommentarer

Bild

IKO vann hemmapremiären

IK Oskarshamn studsade tillbaka efter premiärförlusten.
– En befrielse att ta första segern, säger IKO-tränaren Fredrik Söderström.

IKO inledde visserligen piggt, men det tog bara några minuter så såg det ganska vilset ut i hemmapremiären.
– Vi är lite stingsliga i vårt agerande i första perioden. Vi slarvar med passningar i försvarsszonen och blir passiva. De får långa anfall på oss, säger Söderström.
I andra perioden började dock maskineriget tugga i gång. Spelet kändes rejälare och det var vassare spel i offensiv zon. Målen skulle också komma. Victor Backman skulle bli säsongens första IKO-målskytt. Efter 4.55 slängde Emil Kristensen i väg ett skott från blå, det var på väg långt utanför när Backman slängde fram sin klubba och backhandstyrde in 1–0-målet.
Knappt tio minuter senare var det dags igen, den hår gången i power play. Arsi Piispanen spelade fram Greg Squires som lyfte in 2–0-målet till vänster om Patrick Galbraith.
Joel Kellman reducerade tidigt i tredje men den här valeftermiddagen tillhörde IKO. Morten Poulsen stänkte in 3–1 efter fin diagonalframspelning av Victor Backman. 4–1 blev sedan den stora snackisen. Greg Squires snappade upp pucken på egen blå. Han hade en Karlskrona-försvarare framför sig. Han petade pucken på ena sidan av backen och skrinnade förbi på andra sidan. Backen var chanslös när explosive Squires bara flög förbi. Fri med Galbraith gjorde han inget misstag utan placerade in pucken till vänster om bortamålvakten.
– Det är en fantastisk prestation, berömmer Söderström.
Lucas Ericsson avslutade målskyttet med sitt 5–1-mål i slutminuten.
– En befrielse att ta första segern, det är alltid en slags bekräftelse att ta den. Jag tycker vi är bättre än dem sett till hela matchen, men det finns en hel del saker i vårt spel som måste sätta sig, säger Söderström.

Grafik
annonsutrymme