(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Israelsson matchvinnare mot ÖSK

SPORTEN Publicerad 120507 20:58 Uppdaterad 120508 12:34

Kalmar FF kunde ta tre poäng mot Örebro trots att hemmalaget pressade på under stora delar av matchen. Stor matchvinnare blev Erik Israelsson som gjorde mål mot ÖSK för tredje matchen i rad.

Det var inget skönspel från något håll i första halvlek. Men det var Kalmar som började matchen bäst och tog också ledningen efter bara fem minuters spel. I efterspelet på en hörna fick Jörgen Skjelvik in bollen till Erik Isarelsson som gjorde sitt första mål för säsongen.

Målet blev dock lite omdiskuterat.

- Jag vet att jag inte är offside. Jag ser att Patrik Haginge ligger där, men jag har inte en tanke på att slå ut bollen i den situationen, säger Israelsson till Canal +.

Efter målet så tog Örebro över mer och mer och skapade stundtals press mot Kalmarmålet, Christoffer Wiktorsson hade ett skott i stolpen och Emil Berger hade ett par farliga frisparkar men inget som överlistade Etrit Berisha.

I andra halvlek så fortsatte Örebro att pressa, men Berisha storspelade i målet och kunde stoppa alla försök från Örebrospelarna. Kalmar hade inte mycket att komma med i andra halvlek. Skottstatistiken säger egentligen allt om matchbilden Örebro sköt 17 skott, Kalmar fem...

Bild Anders Jönsson anders.jonsson@ostran.se
0480-42 93 48
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Kommentarer

Bild

Han nobbar U21 ? prioriterar spel i AZ Alkmaar

Två blågula kvaltrupper – ingen Mattias Johansson. 22-åringen stannar hemma i Holland och tränar.
– Det gäller att prioritera ibland och vara lite egoistisk.

Förbundskaptenerna Erik Hamrén och Håkan Ericson tog ut sina trupper till EM-kvalet mot Ryssland och Lichtenstein samt U21:s playoffspel mot Frankrike i går. Mattias Johansson fick inte plats i Hamréns trupp och tackade nej till Ericson.
– Först och främst har jag varit med på hela den här U21-resan och spelat i U21 ett bra tag. Jag har alltid varit hungrig på att få åka dit och spela. Men nu känner jag att det ger mig mer att stanna kvar här i­Alkmaar och slåss om en plats i startelvan än att åka och spela med U21. Samtidigt har vi fått ny tränare (John van den Brom), och då vill man visa att man ska ha en plats helt enkelt, säger Mattias Johansson.

AZ går före för dig just nu?
– Det här mitt liv och min karriär här, det gäller att prioritera ibland och vara lite egoistisk, och det här kändes som det bästa valet för mig. Så det vore fel att åka dit om jag inte brinner för det till 100 procent. Jag och Håkan (Ericson) har haft en öppen och ärlig dialog, har sagt hur vi känner och så vidare. Håkan var rätt klar med att jag inte var förstavalet, jag accepterade det men höll såklart inte med honom. Då släppte jag fokus på U21 lite och ”gick vidare”.

Det rör sig inte om en hämnd för att han inte finns med i Erik Hamréns a-landslagstrupp som vissa medier har påstått. Samtalet med Ericson skedde för en tid sedan.
– Att jag tackade nej hade ingenting att göra med att jag blev petad ur A-landslaget. Jag tackade nej innan jag ens visste om jag var uttagen eller ej. Folk får såklart tycka och tänka vad de vill om det, men de ser bara vad som skrivs i tidningarna.

Är du trots allt besviken att du inte kom med, när du blev inkallad senast?
– Jag hade inte väntat mig att komma med. Jag har suttit på bänken de senaste matcherna i AZ, men börjat komma igång nu igen.

Har du fått någon förklaring från Hamrén om varför?
– Jag har inte pratat med Erik, nej, säger Mattias Johansson.

Fotbollsparet flyttar? tungt för IFK och LIF

Lindsdals IF tappar sin tränare.
IFK Kalmar blir av med sin trotjänare.
Johan Israelsson och Lisa Farquhar flyttar till Melbourne.

– Det ska bli skitkul, säger Johan Israelsson.
Inför säsongen tog Johan Israelsson klivet från planen till tränarbänken. Tanken var också att 28-åringen skulle ha spelat men en svår knäskada satte stopp för det. Tillsammans med tränarkollegorna P-O Friman och Mattias Edman har Israelsson lyckats lotsa Lindsdal till ett nytt kontrakt via en stark höst. Men efter säsongen går parterna skilda vägar då Johan Israelsson flyttar med sin sambo och IFK Kalmars pålitlige ytterback Lisa Farquhar till Australien. Flyttlasset går den 29 december och Johan Israelsson kommer att vara tjänstledig från sitt arbete på Smålandsidrotten i ett år.
– Lisa ska göra sin praktik i Australien och har både sin pappa och släktingar där. Boendet är också klart. Jag ska plugga och försöka att få in en fot inom sportindustrin som är väldigt stor där, säger Israelsson.
Kommer du att spela i Australien?
– Hade jag varit kvar i Lindsdal så hade jag bara fokuserat på tränarbiten och lagt av att spela. Men genom att spela i Australien så integreras man bättre i samhället. Jag ska besöka min sjukgymnast för jag vet inte riktigt hur det är med skadan. Men jag vill ändå ha möjligheten att spela fotboll. Dels för kompisar och dels för att det finns möjlighet till en sidoinkomst.
För Lindsdal betyder det nu att klubben får söka en ny tränarlösning. Det är i nuläget inte klart om P-O Friman kommer att fortsätta då parterna inte har inlett någon diskussion än.
– Självklart hade det varit kul att köra samma koncept ett år till men vi ska försöka att få till något som är ganska likt som nu, säger Lindsdals ordförande Magnus Kennerfalk.
Lisa Farquhar är just nu mitt uppe i slutspurten med sitt IFK Kalmar och vill inte tänka längre än så för tillfället.
– Jag vill spela färdigt säsongen och bara ta en dag i taget. Det enda jag vill fokusera på nu är att IFK ska gå upp i elitettan där jag tycker att vi hör hemma, säger hon.

Seger ? med ett nödrop Craftstaden vann derbyt i sudden

Allting talade för tre poäng.
Men Craftstaden fick nöja sig med två.
– Vi missar för mycket, säger Joakim Dolk.

Hemmalaget Slätafly hade inlett säsongen med två raka förluster och gjorde inte ens mål i fredags borta mot Vöikers. Craftstaden är ett av seriens tippade topplag – och två tappade poäng efter två omgångar sågs nästan som en missräkning.
Det rådde därmed ingen tvekan om vilket lag som bar favoritskapet inför mötet i Torsås Sporthall.
Men, som klyschan säger, ett derby är ett derby. Och tre tänka poäng blev i stället ”bara” två sedan Joakim Dolk kvitterat till 3–3 och Simon Zetterling avgjort i förlängningen.
– Det känns bra eftersom vi vann. Men vi missar för mycket chanser och deras målvakt gör en väldigt bra match. Samtidigt ljuger tabellen. Om Slätafly fortsätter så här kommer alla lag att få det svårt mot dem, säger Joakim Dolk.
Han räddade äran med knappt fem minuter kvar av den tredje perioden. Skicklige målvakten Mattias Karlsson kunde till slut inte stå emot att backskott från Dolk.
– Jag hade skjutit överallt, men han räddade hela tiden. Vi tänkte: ”hur tusan ska vi få in bollen”. Men till slut sköt jag mitt i mål och då satt den.
Craftstaden fick annars en programenlig start på derbyt. Robin Lennartsson gjorde 1–0 och även om hemmalaget kvitterade stod poängkungen Patrik Ekman på rätt plats och rakade in 2–1 i slutet av andra perioden. Men Slätafly reste sig och efteråt tackade gästerna klacken med känslan att två poäng borde varit en till.
– Jag tycker att vi spelar bra och vi har flera lägen att hänga dit den. Det känns både surt och gutt. Det är alltid skönt att vinna men tre poäng är bättre, säger Joakim Dolk.
– Men det blev sudden death mot Slätafly två gånger förra året och det blir det nu igen. Det är väl någon kultgrej som går i våra möten.
Craftstaden har inlett säsongen med en trepoängare, en suddenseger och en förlust på övertid.
– Det är godkänt. Vi kunde ha haft full pott om vi varit lite mer skärpta och vunnit både här och mot Södra Dal. Men samtidigt är det inte nu det ska avgöras utan senare i vår, säger Joakim Dolk.
Jimmie Larsson

IKO krigade ner Södertälje

Skadedrabbat, tröttkört och tre raka förluster.

Då krigade IK Oskarshamn ner topplaget Södertälje.

– En oerhört skön seger, säger tränaren Johan Lundskog.

IK Oskarshamn har varit rejält stukat på sistone. Flera nyckelspelare på skadelistan och på isen har segrarna uteblivit. Men på tisdagskvällen studsade de tillbaka efter en match med flera olika ansikten. Gästande Södertälje vann en ganska händelsefattig och temposvag första period med 1–0. I andra perioden var IKO rejält tillbakapressat under stora delar av perioden, men vann den trots det med 2–0.

– Vi följde vår matchplan till punkt och pricka. Även om de har mycket puck så har vi dem på rätt sida. Nyckeln till vår framgång är att vara stabila i egen zon. Arbetsmoralen och disciplinen i laget är beundransvärd, säger Johan Lundskog.

Greg Squires kvitterade till 1–1 redan efter 33 sekunder efter fint förarbete av Camilo Miettinen. 2–1-målet kom i slutet av perioden när Fredrik Styrman slängde iväg ett skott från blå som letade sig in i nättaket bakom Sebastian Idoff.

I tredje perioden hade nog de flesta av de 1 835 i Arena Oskarshamn förväntat sig en SSK-anstormning. I stället gick hemmalaget ut och kontrollerade tillställningen. Greg Squires fixade en kanonstart på perioden genom att göra 3–1 efter 2.46.

– Vi har haft lite problem i våra tredje perioder tidigare. Nu vårdar vi och kontrollerar pucken och gör det oerhört svårt för dem.

Men det skulle bli en rysare. Södertälje plockade målvakten och fick press på IKO. Efter 17.48 reducerade gästerna genom Jesper Frödén. Södertälje plockade Idoff igen och jagade kvittering, men IKO höll undan.

– Det blev lite bajsnödigt där när de fick in reduceringen, säger Johan Lundskog som var mycket nöjd efter segern.

– En oerhört skön seger och jätteskön känsla nu. Skönt för alla att få se att vi kan vinna även om vissa spelare saknas. Det här var bra för moralen i laget.

Redan tidigt på onsdagsmorgonen påbörjar IKO resan upp till Haparanda för mötet mot Asplöven.

– Det blir en betydligt skönare resa norrut nu, säger Lundskog och ler.

Seger ? med ett nödropCraftstaden vann derbyt i sudden

Allting talade för tre poäng.
Men Craftstaden fick nöja sig med två.
– Vi missar för mycket, säger Joakim Dolk.

Hemmalaget Slätafly hade inlett säsongen med två raka förluster och gjorde inte ens mål i fredags borta mot Vöikers. Craftstaden är ett av seriens tippade topplag – och två tappade poäng efter två omgångar sågs nästan som en missräkning.
Det rådde därmed ingen tvekan om vilket lag som bar favoritskapet inför mötet i Torsås Sporthall.
Men, som klyschan säger, ett derby är ett derby. Och tre tänka poäng blev i stället ”bara” två sedan Joakim Dolk kvitterat till 3–3 och Simon Zetterling avgjort i förlängningen.
– Det känns bra eftersom vi vann. Men vi missar för mycket chanser och deras målvakt gör en väldigt bra match. Samtidigt ljuger tabellen. Om Slätafly fortsätter så här kommer alla lag att få det svårt mot dem, säger Joakim Dolk.
Han räddade äran med knappt fem minuter kvar av den tredje perioden. Skicklige målvakten Mattias Karlsson kunde till slut inte stå emot att backskott från Dolk.
– Jag hade skjutit överallt, men han räddade hela tiden. Vi tänkte: ”hur tusan ska vi få in bollen”. Men till slut sköt jag mitt i mål och då satt den.
Craftstaden fick annars en programenlig start på derbyt. Robin Lennartsson gjorde 1–0 och även om hemmalaget kvitterade stod poängkungen Patrik Ekman på rätt plats och rakade in 2–1 i slutet av andra perioden. Men Slätafly reste sig och efteråt tackade gästerna klacken med känslan att två poäng borde varit en till.
– Jag tycker att vi spelar bra och vi har flera lägen att hänga dit den. Det känns både surt och gutt. Det är alltid skönt att vinna men tre poäng är bättre, säger Joakim Dolk.
– Men det blev sudden death mot Slätafly två gånger förra året och det blir det nu igen. Det är väl någon kultgrej som går i våra möten.
Craftstaden har inlett säsongen med en trepoängare, en suddenseger och en förlust på övertid.
– Det är godkänt. Vi kunde ha haft full pott om vi varit lite mer skärpta och vunnit både här och mot Södra Dal. Men samtidigt är det inte nu det ska avgöras utan senare i vår, säger Joakim Dolk.
Jimmie Larsson

OAIK mästare ? ?CC? hjälte

I lördags: två mål mot Örgryte.
På tisdagskvällen såg Christopher Christensson att OAIK blev Smålandsmästare.

Smålandscupen, eller Hyundai Cup, som den heter numera, har inte den högsta statusen och de största Smålandsklubbarna deltar inte ens.
Finalen spelades på tisdagskvällen på en kylslagen konstgräsplan i stadsdelen Råslätt i Jönköping.
Division 2-laget Råslätt ägde mycket boll i en ganska jämn första halvlek. Det var också hemmalaget som tog ledningen. Direkt i andra skickade duktige Abraham Ibrahim in 1–0 med ett skott från 40 meter.
– Tom (Lagneteg) står och sover lite i målet, han ska ta den. Men målet får oss kanske att vakna lite, säger OAIK-tränaren Henrik Larsson.
Framför allt vaknade regionens just nu hetaste fotbollsspelare till. I lördags gjorde Christopher Christensson två mål när OAIK slog Örgryte med 4–1.
Nu upprepade sig historien.
Först kvitterade ”CC”, som han kallas, till 1–1 när han bröstade in ett flipperskott från Filip Jägerbrink. Men inte nog med det. Fem minuter före slutet kom avgörandet. Christensson mötte ett inspel och tryckte stenhårt upp bollen i krysset.
– Det är bara att hylla ”CC” och hans härliga målform. Det lyser om honom, säger Henrik Larsson.
Vad betyder det att bli Smålandsmästare?
– Man ska vinna det man är med i, det skapar vinnartrender. Vi spelar för föreningen. Sedan fick vi en buckla, medaljer och 20 000 kronor också.
Betyder den här trofén något för serien?
– Det tror jag absolut. Det ger oss självförtroende och ”CC” fortsätter göra mål, det är bara positivt.
OAIK ställde upp med några orutinerade pjäser från start, bland andra Tom Lagneteg och Carl Savolainen. Dessutom byttes Olle Dolk in tidigt i matchen.
Mergim Smakolli byttes också in, men hann bara vara på planen några minuter innan han blodig fick lämna densamma.
– Han fick en spark i huvudet och vi skulle haft straff där. Han kunde inte komma in igen, men jag tror inte det ska vara någon fara för matchen mot Kristianstad på lördag.

Grafik
annonsutrymme