(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Uppnosat

August Palm och solbad i Röda havet

OPINION Publicerad 090303 02:01 Uppdaterad 140614 17:35
Pagrotsky?

Pagrotsky?

Självfallet kunde jag inte hålla mina stora känsliga hundöron borta från den socialdemokratiska partistyrelsens möte i fredags. Där skulle ju hundflockens ledare, som lystrar till namnet Mona, förklara varför inte sossarnas ledarhund i länet, Håkan Juholt , fick bli ny partisekreterare.

Med sitt dåliga samvete var det så många ursäkter och översvallande beröm från Mona Sahlins sida till den nobbade Juholt att de närvarande knappast trodde sina öron. Det hette bland annat att "han är vår tids August Palm " och partiets egen "riksagitator".

Riktigt så illa för Juholt som det gick för Palm får vi dock inte hoppas att det går.

Palm dömdes ju till fängelse för bland annat "smädelse av riksdag och regering".

* * *

Vän av ordning har naturligtvis funderat över varför de omröstningar på nätet som våra två tidningar haft om vem som skulle bli bäst som s-märkt partiledare har haft så olika resultat.

I Östran fick Mona Sahlin 281 röster av 554 avlagda och Juholt 129. På Nyheternas webb fick dock Sahlin endast två av 141 avlagda röster medan Juholt rakade hem 79.

Gick larmet bland ombudsmännen på partihögkvarteret i Stockholm när de fick klart för sig att Östran ordnade en omröstning och alla beordrades in för att klicka på Sahlin?

Oavsett vilket missade de i alla fall omröstningen på nyheterna.net. En praktmiss av de annars så noggranna politrukerna på "68:an" som hundkojan på Sveavägen kallas.

* * *

Av bilden här bredvid att döma så är i alla fall inte Juholt särskilt lik August Palm.

Vi skulle nog snarare säga att Mäster Palm mer påminner om Leif Pagrotsky i semesterskägg.

* * *

Juholt själv bestämde sig tydligen för att ta lite semester efter några turbulenta veckor.

Som det anstår en riktig rödgardist så sitter han just nu vid Röda Havet och lapar sol.

Hade han varit borgerlig så hade nog Blå lagunen på Island varit att föredra.

* * *

EU-parlamentarikern Anna Hedh som förra veckan blev så arg på vår tidnings ledarsida att hon sa upp sin prenumeration har nu meddelat Spårhunden att hon åter är prenumerant.

* * *

Partistyrelsen beslutade också att tillsätta Ibrahim Baylan som ny partisekreterare för socialdemokraterna. Den lille herdepojken från norra Turkiet ska nu i vuxen ålder valla en betydligt större flock.

Uppenbart hade partiet kopierat de kungligas sätt att presentera stora nyheter.

Förra veckan uppträdde ju kungafamiljen i en egen video innan de lyckliga tu, Victoria och Daniel Westling , träffade medierna.

Exakt samma sak gjorde Baylan i fredags i en liten produktion på partiets hemsida.

Som det kan bli, som en annan fåraherde i landstinget skulle ha sagt.

Spårhunden
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild
Bild
Grafik
annonsutrymme