(2) Skriv kommentar Tipsa en vän

Kvinna slipper fängelse för grovt rattfylleri

Lindsdalsposten Publicerad 110406 08:14

En kvinna från Lindsdal har dömts till 40 timmars samhällstjänst sedan hon kört bil kraftigt påverkad av alkohol.

Det var i slutet av november förra året som kvinnan satte sig bakom ratten trots 1,5 promille alkohol i blodet.
Själv säger hon sig inte ha något minne av att ha kört bil eftersom hon var så pass berusad, men ifrågasätter inte de vittnen som tillkallade polis.
I hemmet drack kvinnan först några folköl och körde sedan till en pizzeria i centrala Lindsdal, där hon sedan drack ett par starköl samt ett par groggar.

Följde efter

Efter besöket på pizzerian begav hon sig mot bilen igen, och personer som då mötte henne har i förhör berättat att kvinnan var ”synbart berusad”. När vittnena därefter såg att hon klev in i sin bil och körde därifrån valde de att följa efter för att se hur det skulle gå. Kvinna tog sig hem och strax därpå var en polispatrull på plats.
Kalmar tingsrätt skriver i sin dom att den för kvinnan lämpligaste påföljden är skyddstillsyn i förening med föreskrift om alkoholavvänjande behandling. Detta eftersom hon sedan händelsen i november har sökt hjälp på en alkoholpoliklinik.

Installerat alkolås

Hon har vid ett tidigare tillfälle dömts för grovt rattfylleri, men säger sig nu ha varit helt nykter i flera månader och har bland annat installerat alkolås i bilen.
Skyddstillsynen förenas med föreskrift om 40 timmars samhällstjänst.

Bild Simon Karlsson simon.karlsson@ostran.se
0480-42 93 34
(2) Skriv kommentar Tipsa en vän
Grafik
annonsutrymme