Bild

Diskokungen: ?Ett missförstånd?

Har ”diskokungen” Torbjörn Blomqvist privatiserat stranden eller bara restaurerat bryggan på gammalt vis? Det ska stadsarkitekten ta ställning till.

Torbjörn Blomqvist, känd som ”diskokungen” från Nybro och som slottsherre, har fått problem med strandskyddet på Öland. Det gäller en fastighet i Brostorp, strax norr om Lökenäs, som Torbjörn Blomqvist äger tillsammans med sin fru.
Det var efter att två anonyma anmälningar kommit in till Mörbylånga kommun som kommunen sände en skrivelse till paret. Enligt kommunen har det gjorts en tillbyggnad och en fasad-ändring på en befintlig sjöbod och dessutom menar man att stranden har privat-iserats, vilket strider mot strandskyddet.
– Jag tror att det är ett missförstånd. Jag har bara renoverat den gamla bryggan med befintliga stenar. Jag har haft hjälp av duktiga personer som är specialister på att renovera gamla bryggor. Jag har pratat med alla experter som finns, säger Torbjörn Blomqvist.
Han menar att det inte gjorts någon tillbyggnad på sjöboden, i stället, skriver han i ett brev till Mörbylånga kommun, borde renoveringen ”bidra till att öka trevnaden för strandvandrare”.
Torbjörn Blomqvist säger att han inte är ett dugg orolig och menar att saken bara behöver redas ut.
– Jag äger Ulvsunda slott och är van att hantera vad man får göra och inte. Vi hade inte gett oss på att renovera om vi inte vetat att det var okej. Vi har inte använt en enda ny sten till bryggan, säger Torbjörn Blomqvist.
Tisdagen den 22 april ska Torbjörn Blomqvist och tjänstemän från Mörbylånga kommun träffas på plats för att reda ut situationen.
– Jag vågar inte uttala mig mer innan mötet. Stats­arkitekten Marie-Christine Svensson, ska vara med också, säger Monica Ingvarson, byggnadsinspektör på Mörbylånga kommun.

Grafik
annonsutrymme