(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Mönsteråsrevyn – en smarrig smällkaramell

Mönsterås Publicerad 120227 06:00

Är du nyfiken på vem som får bli prinsessan Estelles gudmor, vad Håkan Juholt tänker pyssla med framöver eller vem som egentligen kom på det här med facebook?

Då finns det all anledning att gå och se lokalrevyn En redi rökare som hade premiär i Mönsterås i lördags. Två timmars rejäl och livs levande underhållning där sketcherna, sångerna och dansstegen avlöser varandra i en snabb takt. Som vanligt finns här en lång rad guldkorn, både lokala och nationella, och som vanligt har hela ensemblen lagt ner mycket krut på att helheten ska se så tajmad och proffsig ut som möjligt.

Hockeynördar

Här finns penninghungriga, uppspelta samt en smula intelligensbefriade hockeysupportrar från Oskarshamn, som har en hejarramsa för varje händelse i livet. Vi hittar en porträttlik Håkan Juholt, en vilsen landshövding, en blond och kärlekskrank Björn Ranelid, en lika kärlekskrank kvinnoprästmotståndare, cynisk vårdpersonal, elaka prinsessor och oroliga pensionärer. Skribenterna verkar ha en outtömlig källa av snillrika figurer som sätter tummen på fenomen i samhället.

Som grädde på moset kliver i år ungdomarna i sällskapet med stor pondus fram på scenen och är utan undantag så duktiga att håret reser sig på armarna. De lyfter i stort sett varenda nummer och är inte bara musikaliska och dansanta, utan har även en komisk och teatralisk ådra som känns både äkta och helgjuten.

Gung med knorr

Det märks att Sören Svensson, trots så många år i branschen, fortfarande måste ha väldigt roligt när han letar stoff, spånar, skriver, rimmar och slutligen får till den där knorren i varje nummer.

Nej, en redi rökare är inte en obehaglig upplevelse med frän doft och dålig eftersmak. Utan en glittrande, visslande, snabbtänkt och svängande knock-out som ger publiken sin version av året som gått.

Bild Åsa Cederbom asa.cederbom@ostran.se
0499-483 31
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild

De borgerliga röstfiskade ihop

När den lokala alliansen gick ihop om att dela ut ett gemensamt flygblad om sin politik inför valet, fanns inte en enda nyhet med.

De borgerliga partierna i Mönsterås brukar vara rörande eniga för det mesta när det gäller beslut i kommunpolitiken. Nu har man till och med skrivit en gemensam skrivelse om vad man vill inför nästa mandatperiod.

– Vi firar att riksalliansen har tioårsjubileum genom att dela ut flygblad vid två matbutiker, sa Madeleine Rosenqvist från KD som var en av många borgerliga kommunpolitiker på plats. Många var iförda den numera välkända t-shirten i orange som blivit en sym-bol för de borgerliga i årets val.

Bra skola, minskade utsläpp i miljön, bra boenden för äldre och stimulering av nyföretagande och befintliga företag – allt känns igen från flera tidigare val­rörelser.

Inget av vad ni skriver i valmanifestet är nytt – har ni inga nya vallöften att komma med?
– Vallöften känns lite passé, sade Britt-Marie Domeij (M) och Roland Åkesson (C) fyllde i med att man vill visa att allianspartierna i kommunen har en gemensam värdegrund.

Spelar det någon roll vilket av partierna man röstar på om man vill ha ett borgerligt styre om ni ändå är så ense?

– Det finns givetvis nyanser, vi har ju olika profil­frågor, sade Roland Åkesson (C).

En fråga som splittrar är Ungdomens hus. FP vill ha det klart nästa år, resten av de borgerliga 2016. Kommentar?

– Vi har ett gemensamt mål att det ska bli av, om det sedan skiljer några månader spelar inte så stor roll, började Roland Åkesson (C) men fick mothugg av Bill Björklund (FP) som menar att det visst spelar roll och är viktigt att ungdomarna snabbt får sitt eget hus när nu Solhem lagts ner.

Eniga var man dock om att viljan att fortsätta styra Mönsterås är stor bland de borgerliga, som kom till makten för 29 år sedan.

Grafik
annonsutrymme