(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Mönsteråsrevyn – en smarrig smällkaramell

Mönsterås Publicerad 120227 06:00

Är du nyfiken på vem som får bli prinsessan Estelles gudmor, vad Håkan Juholt tänker pyssla med framöver eller vem som egentligen kom på det här med facebook?

Då finns det all anledning att gå och se lokalrevyn En redi rökare som hade premiär i Mönsterås i lördags. Två timmars rejäl och livs levande underhållning där sketcherna, sångerna och dansstegen avlöser varandra i en snabb takt. Som vanligt finns här en lång rad guldkorn, både lokala och nationella, och som vanligt har hela ensemblen lagt ner mycket krut på att helheten ska se så tajmad och proffsig ut som möjligt.

Hockeynördar

Här finns penninghungriga, uppspelta samt en smula intelligensbefriade hockeysupportrar från Oskarshamn, som har en hejarramsa för varje händelse i livet. Vi hittar en porträttlik Håkan Juholt, en vilsen landshövding, en blond och kärlekskrank Björn Ranelid, en lika kärlekskrank kvinnoprästmotståndare, cynisk vårdpersonal, elaka prinsessor och oroliga pensionärer. Skribenterna verkar ha en outtömlig källa av snillrika figurer som sätter tummen på fenomen i samhället.

Som grädde på moset kliver i år ungdomarna i sällskapet med stor pondus fram på scenen och är utan undantag så duktiga att håret reser sig på armarna. De lyfter i stort sett varenda nummer och är inte bara musikaliska och dansanta, utan har även en komisk och teatralisk ådra som känns både äkta och helgjuten.

Gung med knorr

Det märks att Sören Svensson, trots så många år i branschen, fortfarande måste ha väldigt roligt när han letar stoff, spånar, skriver, rimmar och slutligen får till den där knorren i varje nummer.

Nej, en redi rökare är inte en obehaglig upplevelse med frän doft och dålig eftersmak. Utan en glittrande, visslande, snabbtänkt och svängande knock-out som ger publiken sin version av året som gått.

Bild Åsa Cederbom asa.cederbom@ostran.se
0499-483 31
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild
Grafik
annonsutrymme