(18) Skriv kommentar Tipsa en vän

S säger upp samarbetet med miljöpartiet

Kalmar Publicerad 120402 09:43 Uppdaterad 120402 11:44

Socialdemokraterna bryter  samarbetet med miljöpartiet.
Det skriver arbetarekommunens ordförande Lena Hallengren (S) i ett pressmedelande. Konflikten i I KSRR har fått bägaren att rinna över.

"Ett samarbete inom en majoritet bygger på ett ömsesidigt förtroende för varandra. Det bygger på att överenskommelser hålls och att klimatet mellan partierna är gott. Att polisanmäla sin samarbetspartner, skriva debattartiklar fulla med anklagelser, överklaga demokratiskt fattade beslut eller aktivt motarbeta en politisk linje som finns inom majoriteten främjar inte ett majoritetssamarbete.", skriver socialdemokraterna i ett pressmedelande.
"Ett majoritetssamarbete är inte heller möjligt med ett parti som är så splittrat att parterna inte vet om det finns en uppgörelse med hela eller delar av partiet. Ett samarbete måste baseras på ett samarbete mellan partier, inte mellan vårt parti och enskilda personer inom ett annat parti.", fortsätter skrivelsen.

Enligt skrivelsen är upprördeheten inom socialdemokraterna stor över hur samarbetspartnern miljöpartiet agerar.

Därför avslutas nu samarbetet partierna emellan helt.

* Vår valtekniska samverkan om fördelning av platser i nämnder och styrelser betraktar vi från och med nu som upplöst.
Vi förbehåller oss rätten att inom ramen för gällande regelverk pröva sammansättningen i styrelser.
* Vårt beslut innebär inte att vi för framtiden stänger några dörrar för ett förtroendefullt samarbete med Miljöpartiet. Det måste dock bygga på en ömsesidig vilja till samarbete.

* Vårt sedan länge inarbetade samarbete med Vänsterpartiet fortsätter som tidigare.

* Socialdemokraterna är ett samarbetsparti. Det har vi visat genom åren som gått. Vi kommer även framåt att aktivt söka breda lösningar för Kalmars bästa.

Bild Agneta Adeen agneta.adeen@ostran.se
0480-42 93 12
(18) Skriv kommentar Tipsa en vän

Kommentarer

 1. Jobbigt

  Usch och fy vad det är jobbigt med demokrati !
 2. Förtroende?

  "Ett samarbete inom en majoritet bygger på ett ömsesidigt förtroende för varandra."

  De får utesluta oss från beslut men gud nåde om vi kritiserar dom!
 3. Blå ros

  Sosserosen är blå titta bara på sossarna i Nybro som hellre samarbetar med Moderaterna, och på riksplan där sossarna gör upp med Moderaterna oftare och oftare.
 4. Detta var väl-!

  ändå det fullständiga lågvattenmärket för Hallengren och S i regionen.

  Vadå "Demokratiskt" fattade beslut som innebär att den politiska majoriteten medvetet stöder brott mot lagar och bestämmelser och desavouerar revisorernas arbete.

  I och med detta har väl samtliga kommunrevisorer bara ett att göra. Att avgå!
 5. Bra!

  Nu äntligen får MP nått att tänka på! Det går inte att sitta i majoritet och samtidigt polisanmäla sin allianspartner. Jonas Löhnn känns som en rättshaverist som partiet borde göra sig av med.
 6. Har kommentarerna -?

  blivit för öppenhjärtliga eftersom dom inte presenteras längre?
 7. Jonas Löhnn

  Nu ska det bli väldigt intressant och se om Jonas Lönn frivilligt lämnar de politiska uppdrag han har, eller fajtas om sina arvoden. Nu ställs hans moral på sin spets. För om han vill kan han troligtvis behålla dem han fått av sossarna. Spännande
 8. Nästa mandatperiod?

  Johan Persson vill inte längre veta av (mp).

  Det skall bli intressant att se vad konsekvenserna blir för nästa mandatperiod.

  Det kan bli så att Persson inte blir statsråd om (s), (v) och (mp) vinner, men att han ändå inte kan sitta kvar som kommunalråd i Kalmar om (s) och (v) inte får majoritet i kommunen.

  Han kanske sattsar allt på stadsrådskortet?
 9. Äntligen!

  Nu kan Kalmar lägga tid och kraft på att utveckla politiken istället för att låta miljöpartiet härja och hålla på!
 10. Skönt för Kalmar

  Det var på tiden att de avbröt
  samarbetet. Skulle ha skett
  tidigare. Går inte att samarbeta
  med ett parti som lever i drömmarnas värld.
 11. Kör hårt Mp

  All form av allianser är bara ett sätt att lura väljare . Hur mycket av sina vallöften har t ex F, Kd, C fått igenom hos M . Noll och intet . Vad har de som röstade på dessa partier fått . Intet . Men det största partiet bestämmer allt och protesterar de små så blir det ett j...la liv . Men ta smällarna får de vara med och göra . Nu kan Mp lägga fram förslag och viljor utan samvetsbeklämman mot stora S .
 12. JP och Kloka Klara-!

  har full rätt att tycka och skriva som dom gör men då har jag också rätten att skriva att deras verklighetsuppfattning verkar vara något sjuk.
 13. Bra!

  Bra att S äntligen tog detta initiativ. Varför vänta så länge?
 14. Dessa sossar...

  Det måste vara jobbigt för sossarna att vi har demokrati....
 15. Bra att rensa ut ogräset

  Den åtgärd som ordföranden tvingades vidta för att värna om personalens hälsa var bra även om den kanske inte var formellt riktig. Att som miljöpartiet nu gör , älta och ifrågasätta hela tiden för inte verksamheten framåt. Det vore bättre om Jonas Lönn hoppar av helt i stället för att komma med sitt gläfs.
 16. Svar till Lena Hallengren

  Hur har du mage att skriva att Socialdemokraterna är ett samarbetsparti och att ni aktivt söker breda lösningar för Kalmars bästa. Jag skäms att bo i Kalmar där vi har ett så fullständingt korrupt system att vi inte ens följer lagar. Vet hut och ut byt ut hela maktligan.
 17. Hur mår KSRR idag?

  Kanske ska fråga hur KSRR´s personal mår idag, inte sämre kan man tänka...
  Och det måste väl vara det viktigaste, eller?
 18. Bra med öppenhet revisorn...

  Inte ett ord har sagts på frågor om till exempel redovisning av fonderade pengar i KSRR genom åren. Har efterlyst dessa i flera tidningsartiklar. Inte heller har herrar revisorer kommenterat att flera beslut tagit i förbundets stadgar för att minska såväl kommuners som kommuninvånarnas insyn i förbundets verksamhet. Fantastiskt är också att KSRR:s revisorer lovordade "Retråverksamheten" som, enligt jurister i andra kommuner, strider mot kommunallagen. Nu föll ju det påfundet lika pladask som andra verksamheter inom förbundets regi också kommer att göra. Men som en styrelse ledamot konstaterade:
  "Det spelar ingen roll, vi debiterar bara "brukarna"!
Bild
Bild

Moderat stoppades på kommunalt äldreboende

Kampen hårdnar om de moderata kryssen

KALMAR

Kontakta nyhetsredaktionen i Kalmar

 Telefon: 0480- 42 93 10

 Sms/mms: Numret som gäller från din mobil är 720 80. Skriv OS (både stora och små bokstäver fungerar), mellanslag och din text. Om du mms:ar måste du minst skriva texten OS annars kommer inte bilden/filmen till rätt adress.

 Fax: 0480-875 45

 Adress: Box 830, 391 28 Kalmar

Skicka e-post och nyhetstips

Grafik
annonsutrymme