(4) Skriv kommentar Tipsa en vän

Politiker anses jävig om nya mediehuset

Kalmar Publicerad 120328 07:48

Den ansvarige politikern är jävig. Det menar Thoralf Alfsson (SD) som överklagar detaljplanen för Gota Media. Jävet består i att Mattias Adolfson, som är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, sitter i samma styrelse som Gota Medias vd.

Den 27 februari beslutade kommunfullmäktige att godkänna detaljplanen för Gota Medias nya hus vid Systraströmmen.

Thoralf Alfsson menar att det finns ett jävsförhållande, eftersom Mattias Adolfson sitter i styrelsen för Östra Småland AB, tillsammans med Bennie Olsson som är vd för Gota Media.

Han skriver i sitt överklagande att: ”Östran/Nyheterna är Socialdemokraternas enda och viktigaste kanal ut till väljarna i Kalmar län. Östra Småland AB har uppvisat ett negativt resultat under flera år och har med andra ord varit på fallrepet. Därför är Socialdemokraterna nu helt beroende av Gota Medias goda vilja om tidningen skall överleva. Att då socialdemokraten Mattias Adolfson, som ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, handlägger denna detaljplan samtidigt som han sitter i samma styrelse som Gota Medias ledning är minst sagt uppseendeväckande.”

Sju anmälde jäv

Han överklagar kommunfullmäktiges beslut på grund av jäv.

Sju moderater deltog inte i beslutet eftersom de är medlemmar i stiftelsen Barometern. Därför hade Malin Petersson, Jonas Lövgren, Jan R Andersson, Göran Häggfors, Zeljko Krajisnic, Rolf Wallergård och Magnus Isaksson anmält jäv. Jonas Lövgren har tidigare anmält jäv när ärendet behandlats av samhällsbyggnadsnämnden.

Bild Karin Asmundsson karin.asmundsson@ostran.se
0480-42 93 38
(4) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild
Bild

KALMAR

Kontakta nyhetsredaktionen i Kalmar

 Telefon: 0480- 42 93 10

 Sms/mms: Numret som gäller från din mobil är 720 80. Skriv OS (både stora och små bokstäver fungerar), mellanslag och din text. Om du mms:ar måste du minst skriva texten OS annars kommer inte bilden/filmen till rätt adress.

 Fax: 0480-875 45

 Adress: Box 830, 391 28 Kalmar

Skicka e-post och nyhetstips

Grafik
annonsutrymme