(17) Skriv kommentar Tipsa en vän

Misstankar om fler brott på Horisont

Ännu en misstänkt våldtäkt har inträffat på flyktingboendet Horisont.

Foto: Sofia Simonsson
Kalmar Publicerad 120309 06:01 Uppdaterad 140614 18:25

Fler brott kan ha begåtts inne på flyktingboendet Horisont. En ung kvinna ska ha våldtagits, misshandlats och hotats till livet av en av de boende.

Östran har flera gånger skrivit om fallet med den tolvåriga flickan som våldtogs av sin äldre pojkvän på boendet för ensamkommande flyktingungdomar.

Personalen litade på att de två inte hade sex, och lät bli att anmäla honom. Socialchefen Cecilia Frid och socialnämndens ordförande Roger Holmberg gav sitt stöd till personalen och menade att den gjort så gott den kunnat.

Nu visar det sig att ett sexbrott mot en annan ung kvinna kan ha begåtts på boendet, strax innan övergreppen mot tolvåringen började.

I ett mejl till socialnämndens ledamöter har Cecilia Frid informerat om ännu en rättegång.

”Det jag vet är att en kille ska ha gett en flicka en örfil på grund av att han enligt egen utsago har fredat sig mot en flicka som varit väldigt efterhängsen. ”Enligt uppgift ska flickan ha sagt att han tafsat på henne.”

”Jämförlig med samlag”

Sanningen är att den nu 19-årige mannen är misstänkt för våldtäkt, misshandel och olaga hot i slutet av 2010. Mannen ska ”genom våld eller hot om brottslig gärning tvingat A att tåla en sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag” någon månad senare med hjälp av en bekant hotat att döda den jämnåriga flickan och i december slagit henne i ansiktet och dragit henne i håret.

Förundersökningen lyder under sekretess.

Jan-Ingemar Lundström (M), som anmält Horisont efter fallet med den tolvåriga flickan, blir upprörd när han får höra anklagelserna.

Socialchefen förvånad

– Är det så här jävligt är det ju fruktansvärt. Hur kan ett sådant boende ha en personal som visar sådan flathet?

Socialchefen själv blir förvånad när hon hör åtalspunkterna:

– Är det våldtäkt? Jag har hört att det var en kille som hade utdelat en lavett och tafsat på en tjej.

Informationen kommer från Horisonts föreståndare Ola Svensson. Själv har hon inte läst åtalet.

Ola Svensson vill först inte säga så mycket men minns en ”incident” 2010. När han får åtalet uppläst menar även han att han inte har läst det. Svensson hävdar att det han sagt till Cecilia Frid bygger på minnesbilder.

– I samband med den senaste händelsen började vi titta tillbaka och kom att tänka på det här. Då sa jag så klart till henne om att det var en gammal grej som hon borde veta om.

Den våldtäktsanklagade bor inte kvar på Horisont.

– Men det hade inget med brottet att göra.

Bild Simon Karlsson simon.karlsson@ostran.se
0480-42 93 34
(17) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild
Bild

KALMAR

Kontakta nyhetsredaktionen i Kalmar

 Telefon: 0480- 42 93 10

 Sms/mms: Numret som gäller från din mobil är 720 80. Skriv OS (både stora och små bokstäver fungerar), mellanslag och din text. Om du mms:ar måste du minst skriva texten OS annars kommer inte bilden/filmen till rätt adress.

 Fax: 0480-875 45

 Adress: Box 830, 391 28 Kalmar

Skicka e-post och nyhetstips

Grafik
annonsutrymme