(26) Skriv kommentar Tipsa en vän

M-politiker fick skäll för att han talat med Östran

Kalmar Publicerad 120321 06:02 Uppdaterad 120322 08:48

Jan-Ingemar Lundström blev utskälld för att han tagit upp problemen på boendet Horisont i media. Av socialnämndens ordförande.

Ledamoten i socialnämnden Jan-Ingemar Lundström (M) fick under ett sammanträde i måndags ta emot en utskällning för att han pratat med media om boendet Horisont. Det var självaste ordförande Roger Holmberg (S) som kom med kritiken, berättar Måns Linge (M).

– Roger Holmberg skällde ut Jan-Ingemar Lundström inför sittande nämnd, för att Jan-Ingemar pratat med media. Trots att det Jan-Ingemar sa till Östran var saker som stod i offentliga handlingar, som vem som helst kan begära ut.

Måns Linge är själv ledamot i socialnämnden. Han säger att flera reagerade på utskällningen, som var mycket mer än en het debatt. Lundström valde att inte svara på påhoppet.

– Jan-Ingemar behöll lugnet, det var andra som fick avbryta Holmberg för att mötet skulle kunna fortsätta.

Tvärt om

Jan-Ingemar Lundström har påtalat brister i informationen, som att det som sades vara en lavett på boendet Horisont visade sig gå till åtal för våldtäkt. Ordföranden ska ha kontrat med att ifrågasätta om Jan-Ingemar Lundström verkligen ska få all information i fortsättningen.

– Men det är ju tvärt om, det är bättre ju mer information vi ledamöter får. Både inför beslut och för att vi annars står som frågetecken om pressen ringer.

Han poängterar att han tycker problemet ligger hos politikerna i majoriteten. Tjänstemännen fungerar bra, bortsett från den ibland bristfälliga informationen.

Sopar under mattan

Hans uppfattning att majoriteten vill få det att framstå att problemen inte är så stora, och då passar inte Jan-Ingemar Lundströms påståenden in.

– Det var som när Jan-Ingemar pekade på allvarliga brister genom att läsa ur domar från tingsrätten som rörde Horisont. Då var majoritetens reaktion ungefär att ”allt som står i domar är inte sant”.

Måns Linge tycker att det borde vara högre till tak.

–  Jag är ny i socialnämnden, men det jag ser gör att jag tappar förtroendet för den demokratiska processen.

 

”Jag har inga kommentarer”

–  Jag har inga kommentarer kring den händelsen, säger Roger Holmberg.

Socialnämndens ordförande Roger Holmberg (S) menar att det som sägs på nämnden stannar där. Här handlar det inte om sekretess utåt, utan att man måste kunna diskutera fritt på sammanträden utan att allt kommer ut.

– När det handlar om politiska beslut som så berättar vi om dem. Men det var helt andra saker som togs upp i det här fallet.

Bild Oddbjörn Andersson oddbjorn.andersson@ostran.se
0480-42 93 36
(26) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild
Bild

KALMAR

Kontakta nyhetsredaktionen i Kalmar

 Telefon: 0480- 42 93 10

 Sms/mms: Numret som gäller från din mobil är 720 80. Skriv OS (både stora och små bokstäver fungerar), mellanslag och din text. Om du mms:ar måste du minst skriva texten OS annars kommer inte bilden/filmen till rätt adress.

 Fax: 0480-875 45

 Adress: Box 830, 391 28 Kalmar

Skicka e-post och nyhetstips

Grafik
annonsutrymme