(2) Skriv kommentar Tipsa en vän

”Jag pratar inte med Östran”

Kalmar Publicerad 120418 14:58 Uppdaterad 120418 15:06

– Jag har som princip att inte prata med Östran!

Det säger Johnny Petersson när vi får fatt i honom på telefon. Förre landstingsrådet befann sig på måndagen i Kalmar. Men något samtal om landstingspensionen tänker han inte gå med på. Han vill inte tala om något överhuvudtaget.
Johnny Petersson har flyttat till Solna tillsammans med hustrun Anna Telléus, som arbetar som läkare.
Tillsammans har de startat företaget Telléus & Petersson AB, som ska ägna sig åt att föreläsa inom ledarskap och utvecklingsfrågor, bedriva journalistiskt arbete, bedriva sjukvård, äga och förvalta fastigheter och värdepapper och annan jämförlig verksamhet.
Bolaget har ännu inte lämnat in någon årsredovisning.
Johnny Petersson har inte redovisat att han fått inkomst från något annat håll till landstinget. Ingen avräkning har gjorts på pensionen på 31 597 kronor i månaden. En pension som Johnny Petersson kan kvittera ut till 65-årsdagen.
Så länge inkomsterna i det egna aktiebolaget stannar  i bolaget och inte plockas ut som lön görs ingen avräkning från de inkomsterna heller.
Sysselsättningsproblem lär han dock inte ha haft, trots att det inte längre handlar om politik. Fram till årsmötet i mars var han ideellt arbetande  ordförande för Kalmar FF och djupt engagerad i arbetet med att etablera Guldfågeln Arena.
Pensionen från landstinget har han tagit ut sedan han avgick som landstingsråd. I en intervju i vår tidning 2010, var planerna annorlunda:
”Det är inte min ambition att landstinget ska försörja mig. Möjligen kan det bli någon omställningsmånad.”, sade han då.

Bild Ulf Carlsson ulf.carlsson@ostran.se
0480-42 93 39
(2) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild
Bild

KALMAR

Kontakta nyhetsredaktionen i Kalmar

 Telefon: 0480- 42 93 10

 Sms/mms: Numret som gäller från din mobil är 720 80. Skriv OS (både stora och små bokstäver fungerar), mellanslag och din text. Om du mms:ar måste du minst skriva texten OS annars kommer inte bilden/filmen till rätt adress.

 Fax: 0480-875 45

 Adress: Box 830, 391 28 Kalmar

Skicka e-post och nyhetstips

Grafik
annonsutrymme