(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Innebandy, drama och musik

- det blev en riktigt rolig helg på Högalids Folkhögskola

Innebandy stod högt upp på programmet när det var friskvårdskurs för personer med utvecklingsstörning på Högalid i helgen. Här sitter Jenny Pettersson och Camilla Nilsson och hejar på sina kamrater. 

Innebandy stod högt upp på programmet när det var friskvårdskurs för personer med utvecklingsstörning på Högalid i helgen. Här sitter Jenny Pettersson och Camilla Nilsson och hejar på sina kamrater.  FOTO: Ulrika Bergström

Kalmar Publicerad 100315 06:31 Uppdaterad 140626 20:14
Ida Petersson är redo för spel.

Ida Petersson är redo för spel.

Magnus Eliasson tillsammans med Emma Mellblom, som gör sin praktik på Högalid, tog sig en simtur på torra land under dramaövningarna.

Magnus Eliasson tillsammans med Emma Mellblom, som gör sin praktik på Högalid, tog sig en simtur på torra land under dramaövningarna.

Anna Hansson, elev på Högalid, och Peter Juhlin in action tillsammans med dramaläraren Anneli Skogsberg.

Anna Hansson, elev på Högalid, och Peter Juhlin in action tillsammans med dramaläraren Anneli Skogsberg.

Ulf Sjöström i djup koncentration under passnings-övningarna.

Ulf Sjöström i djup koncentration under passnings-övningarna.

För 14:e året träffades i helgen personer med utvecklingsstörning på Högalids Folkhögskola. Helgens teman var innebandy, drama och musik.

- Många av de som är här har tidigare gått Baskursen här på Högalid, så det blir som en återträff för många, säger Mats Lundgren som är fritidsassistent på folkhögskolan.

Förr om åren har helgen på Högalids Folkhögskola gått mycket i innebandyns tecken och också kallats för innebandyhelgen. Men numera är det en friskvårdskurs.

Fler tjejer

- En anledning är att vi ville ha med fler tjejer. Förr har det varit omkring två tredjedelar killar, men nu är det ganska jämt fördelat mellan könen, säger Marita Engstrand som är fritidssamordnare på HRK Habilitering i södra Kalmar län.

- Huvudsyftet med kursen är att med friskvård som förtecken få träffas och umgås med gamla och nya vänner.

- Tyngdpunkten på kursen är fortfarande innebandy, men den innehåller även drama och musik, berättar Mats Lundgren.

Under lördagskvällen blev det också lite underhållning för kursdeltagarna.

- Det blir ett uppträdande av elever här på Högalid som går olika musikkurser. Sedan så visar vi Melodifestivalen på TV, det är något som alla här vill se.

Nästan samtliga av de 36 deltagarna sov sedan över i klassrummen på Höglid.

- Det är fullt i nästan alla klassrummen här. De flesta väljer att sova över, säger Mats.

Lugn inledning

När Östran kommer på besök så har helgen precis tagit sin början och det är fortfarande ganska lugnt bland besökarna.

- De första timmarna är det ganska lugnt innan alla lär känna varandra, säger Marita.

- Det brukar vara lite mer liv på söndagen när det är innebandyturnering. Då brukar det vara full fart och många hejarop. Flera av de som är här är riktigt duktiga dessutom och spelar seriespel med Calmif, säger Mats.

På lördagen fick kursdeltagarna träna innebandy och syssla med drama och musik, som leddes av lärare och elever från Högalids Folkhögskola.

- Det här är jätteroligt. Både innebandy och drama har varit roligt, säger Andreas Ståhl och får medhåll av Maja Karlsson Möller.

Hela helgen arrangerades av Baskursen på Högalids Folkhögskola och HRK Habilitering i södra Kalmar län och att det var ett uppskattat arrangemang går inte att ta fel på.

Bild Anders Jönsson anders.jonsson@ostran.se
0480-42 93 48
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild
Bild

KALMAR

Kontakta nyhetsredaktionen i Kalmar

 Telefon: 0480- 42 93 10

 Sms/mms: Numret som gäller från din mobil är 720 80. Skriv OS (både stora och små bokstäver fungerar), mellanslag och din text. Om du mms:ar måste du minst skriva texten OS annars kommer inte bilden/filmen till rätt adress.

 Fax: 0480-875 45

 Adress: Box 830, 391 28 Kalmar

Skicka e-post och nyhetstips

Grafik
annonsutrymme