(21) Skriv kommentar Tipsa en vän

Ingen plats för luddvårlök

Grafik: Oddbjörn Andersson
Kalmar Publicerad 120307 06:01 Uppdaterad 140614 18:25

Luddvårlöken har plötsligt blivit en kändis i Kalmar. Men de som promenerar uppe på vallen känner till den sedan tidigare.

När den blommar i full kraft lyser det gult mellan den grusade gången uppe på vallen och staketet mot nöjesställen Vallen. Då går det helt enkelt inte att missa den. Men nu ligger den ännu och laddar i marken, i väntan på våren. Helt ovetande om alla planer.

Att den måste flyttas beror på att promenadvägen som går från Olof Palmes gata upp på vallen och fram till vattentornet ska breddas och få ny beläggning. Det beror i sin tur på att de som bor i vattentornet inte kan köra upp på dagens tillfartsväg från parkeringsplatsen norr om vattentornet när Gota Media ska bygga där.

P-platser bort

Den nya vägen ska delvis gå på den väg teatern idag använder när rekvisita och utrustning ska köras upp och lastas in från turnélastbilar.

Här finns också fem p-platser reserverade för teatern, men de kommer att tas bort när vägen ska förlängas mot vattentornet.

Vägen kommer att gå uppe på vallen fram till vaktbyggnaden över Västerport där den gör två tvära svängar innan den är framme vid vattentornet, runt vilket man kan parkera bilar.

Rar växt

Vägen måste naturligtvis vara tillräckligt stor för flyttbilar och ambulanser men behöver inte dimensioneras för brandkårens fordon. Vid en eldsvårda stannar de nere på Larmgatan, nära Västra Vallgatan, framgår det av detaljplanen för Gota Mediabygget.

Planen berör även luddvårlöken, i fem meningar. Den benämns som en rar växt som bör flyttas, om det skulle krävas breddning av gångvägar.

 

Bild Oddbjörn Andersson oddbjorn.andersson@ostran.se
0480-42 93 36
(21) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild

Mordet på Göran Lundblad

Åtalet skjuts upp igen

Bild

Inför riksdagsvalet 2014 – Jörgen Andersson (M)

”Delade turer är att utnyttja människor”

KALMAR

Kontakta nyhetsredaktionen i Kalmar

 Telefon: 0480- 42 93 10

 Sms/mms: Numret som gäller från din mobil är 720 80. Skriv OS (både stora och små bokstäver fungerar), mellanslag och din text. Om du mms:ar måste du minst skriva texten OS annars kommer inte bilden/filmen till rätt adress.

 Fax: 0480-875 45

 Adress: Box 830, 391 28 Kalmar

Skicka e-post och nyhetstips

Grafik
annonsutrymme