(9) Skriv kommentar Tipsa en vän

Fler överklagar Gota Media-huset

Överklagas. Detaljplanen för Gota Medias planerade bygge på Kvarnholmen har nu överklagats av tre personer.

Foto: Skiss:
Kalmar Publicerad 120405 06:02 Uppdaterad 140614 18:46

Tre Kalmarbor överklagar planen för Gota Medias kontor på Kvarnholmen. Det är en granne och två politiker från Sverigedemokraterna.

Detaljplanen antogs av kommunfullmäktige i februari.

Thoralf Alfsson (SD) har lämnat in flera överklaganden, med olika motiveringar. Han anser att detaljplanen strider mot flera lagar, bland annat miljöbalken och kulturminneslagen.

Han menar också att detaljplanen strider mot markreservationen, han menar att mediehuset ”kan inte under några som helst omständigheter betraktas som att man tar hänsyn till Kvarnholmens karaktär”. Han har tidigare överklagat med motiveringen att flera av dem som varit med och tagit beslutet är jäviga.

Micael Foghagen, också han aktiv i Sverigedemokraterna överklagar, och menar liksom partikamraten att flera personer är jäviga. Han skriver att dispensfrågan om luddvårlöken inte är avgjord och att en av få grönytor på Kvarnholmen exploateras.

Blir det mer attraktivt?

Grannen överklagar detaljplanen och vill också att kommunens beslut att upphäva strandskyddet ändrats. Grannen har tidigare framfört sina synpunkter.

Hon menar att det strider mot strandskyddet att upplåta mark längs med Systraströmmen, hon tycker att kommunen har brustit i förarbetena när man inte undersökt om muren med valv klarar en breddad väg. Hon skriver att det blir sämre parkeringsmöjligheter för dem som bor i området, och hon värnar om den hotade luddvårlöken.

Hon framhåller också områdets kulturhistoriska värden, och att området är en fast fornlämning. Hon ifrågasätter hur Kvarnholmen ska bli mer attraktivt när ”det enda centralt belägna grönområdet förstörs och ersätts med en privat kontorsbyggnad”.

Bild Karin Asmundsson karin.asmundsson@ostran.se
0480-42 93 38
(9) Skriv kommentar Tipsa en vän

Kommentarer

 1. Bra Östran!

  Härligt att ni inte gjorde som Barometern, som försökte få den stackars grannen till att bli Sverigedemokrat.

  "Grannen har redan under samrådsyttrandet framfört sina åsikter. Många av invändningarna känns igen från debatterna i fullmäktige och Sverigedemokraternas kampanjutskick." - Barometern

  Den här artikeln är betydligt mer neutral och saklig än Barometerns version. De har under varje artikel som handlat om överklaganden försökt få det till att endast Sverigedemokrater bryr sig om platsvalet.

  Bra Östran ni stiger mer i trovärdighet i mina ögon.
 2. Bullervall

  Fronten mot Systraströmmen liknar på illustrationen en bullervall med fönster. Helt oacceptabelt.
 3. Synvillan

  Har noterat att alla ritningar på det nya mediehuset ser ut som en hägring, som knappt förnimbar i ett dis. Man ställer sig frågan varför?
 4. Humor.

  De illustrationer jag sett i våra båda lokaltidningar är fantastiskt roliga då de förstås är groteskt manipulerade i syfte att påverka opinionen åt ett önskat håll. Samtidigt lämnar skrattet en bitter eftersmak då man inser att det på ett övertydligt sätt visar på hur de ser på vårt samlade intellekt. Tror ni att vi är så här dumma? Allvarligt?
 5. politik

  Då sverigedemokraterna tydligen är det enda parti som är emot detta fruktansvärt felplacerade bygge kommer jag och många med mig rösta SD i nästa val
 6. Men bäste-!

  Michael Foghagen, du menar liksom partikamraten att flera personer är jäviga. Det vet ju vi nu efter KSRR-skandalen att jävsförhållanden lätt röstas bort av de partitrogna i kommunen.
 7. Bort med skiten

  Bort med skiten. Och vägen som ska löpa genom natursköna Hossmo. Allt förstör vår sköna stad. Vi har inte så mycket barnafödande i Sverige, om vi tog emot mindre invandrare så skulle vi inte behöva exploatera vår vackra stad så mycket... Och självklart inte Gota Media som är ett vinstdrivande företag, och tycker sig ha rätten att förstöra vår stad för att de ska få en fin ursikt. Men den ursikten kommer inte Kalmariterna ha, för det kommer att stå ett skithus framför deras ögon istället som skymmer sikten.
 8. Tack Thoralf

  Jag vill tacka Thoralf Alfsson och alla andra som kämpar för ett bättre Kalmar och Sverige.

  Om vi svenskar fortsätter rösta på Alliansen och de rödgröna kommer Kalmar och hela Sverige snart bli ett nytt Malmö, Södertälje eller Landskrona. Tyvärr är det sanningen. Jag trodde i min enfald att moderaterna skulle minska invandringen och kriminaliteten men det har istället ökat sedan de tog över för sex år sedan.
 9. håller med Rickard

  Bra skivet !

  Och förvånar mej själv att hålla med mer och mer med SD.
Bild
Bild

KALMAR

Kontakta nyhetsredaktionen i Kalmar

 Telefon: 0480- 42 93 10

 Sms/mms: Numret som gäller från din mobil är 720 80. Skriv OS (både stora och små bokstäver fungerar), mellanslag och din text. Om du mms:ar måste du minst skriva texten OS annars kommer inte bilden/filmen till rätt adress.

 Fax: 0480-875 45

 Adress: Box 830, 391 28 Kalmar

Skicka e-post och nyhetstips

Grafik
annonsutrymme