(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Datorutbildning för pensionärer i fara

Bengt Kronblad

Mindre pengar. PRO får mindre anslag och tvingas minska antalet datorkurser, konstaterar distriktsordföranden Bengt Kronblad.

Foto: Ulrika Bergström
Kalmar Publicerad 120407 06:01 Uppdaterad 140614 18:46

– Skyll inte på landstinget, de har inte minskat sina anslag till pensionärerna.

PRO:s distriktsordförande Bengt Kronblad ger inte mycket för den förklaring till minskade anslag till pensionärsorganisationerna som levererades av Regionförbundets ordförande Harald Hjalmarsson i vår tidning på torsdagen.

Anslagen till pensionärsorganisationerna har halverats på två år, de tvingas nu till drastiska nerskärningar. Harald Hjalmarsson förklarade att Regionförbundet bara fördelade anslag som man får av andra och att bidragen från landstinget minskat.

– Anslagen från landstinget till Regionförbundet minskade mellan 2009 och 2010, men sedan har de ökat, säger Bengt Kronblad. Man försöker bara blanda bort korten. Beslutet att ge pensionärsorganisationerna mindre pengar är ett politiskt beslut, då får man också stå för det.

21 000 timmar

Förutom att minska antalet anställda i den egna organisationen ser PRO nu över studieverksamheten för att kompensera de minskade intäkterna.

Bland annat är den stora satsningen för att öka dator- och itkunskapen hos länets pensionärer i fara. Det handlar om 21 000 utbildningstimmar i Kalmar län.

– Det är mycket viktigt för att våra pensionärer ska kunna följa med i dagens samhälle. Många av samhällsfunktionerna kräver helt enkelt datorkunskap. Men utan ekonomiskt stöd blir det inte möjligt att fullfölja den, säger Bengt Kronblad.

Bild Ulf Carlsson ulf.carlsson@ostran.se
0480-42 93 39
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild
Bild

Moderat stoppades på kommunalt äldreboende

Kampen hårdnar om de moderata kryssen

KALMAR

Kontakta nyhetsredaktionen i Kalmar

 Telefon: 0480- 42 93 10

 Sms/mms: Numret som gäller från din mobil är 720 80. Skriv OS (både stora och små bokstäver fungerar), mellanslag och din text. Om du mms:ar måste du minst skriva texten OS annars kommer inte bilden/filmen till rätt adress.

 Fax: 0480-875 45

 Adress: Box 830, 391 28 Kalmar

Skicka e-post och nyhetstips

Grafik
annonsutrymme