(3) Skriv kommentar Tipsa en vän

”Alla föreningarna har drabbats”

Förstår. Regionförbundets ordförande Harald Hjalmarsson säger att han förstår pensionärernas besvikelse, men att föreningarna har fått mindre pengar.

Foto:
Kalmar Publicerad 120405 06:00 Uppdaterad 140614 18:46

– Jag har full förståelse för att pensionärsorganisationerna är besvikna över minskade anslag. Förklaringen är att vi har haft mindre pengar att dela ut.

Det säger Regionförbundets ordförande Harald Hjalmarsson (M) efter bredsidan från PRO och SPF i gårdagens tidning, där de skäller ut Regionförbundet efter noter sedan anslagen halverats.

Det har gjort att pensionärerna tvingats dra ner på sin verksamhet och minska den anställda personalen.

– Alla föreningarna har drabbats. Det är en klen tröst, men så är det, förklarar Harald Hjalmarsson.

Regionförbundet transporterar medel som man får av andra instanser, förklarar Harald Hjalmarsson, bland annat kommer det medel från landstinget och från kommunerna.

Var fjärde är pensionär

– I finanskrisen 2008 tvingades många kommuner att minska anslagen, det gjorde också landstinget. Det innebar att det fanns mindre pengar att dela ut.

Pensionärerna är en maktfaktor, inte minst i Kalmar län, där var fjärde invånare är pensionär. Det finns ingen politiker i världen som tar konflikter med pensionärerna i onödan, konstaterar Harald Hjalmarsson. Beslutet att dra ner anslagen till organisationerna var också enhälligt i styrelsen.

– Pensionärsorganisationerna gör ett viktigt arbete och vi vill verkligen hålla oss väl med dem.

PRO:s ordförande Bengt Kronblad var i gårdagens tidning förbittrad över att Regionförbundet inte velat träffa pensionärsorganisationerna för att diskutera de minskade anslagen.

– Vi har utsett två kontaktpersoner för att hålla dialogen med pensionärsorganisationerna. Vi har försökt att vara tillgängliga och har mycket stor respekt för pensionärernas organisationer.

Bild Ulf Carlsson ulf.carlsson@ostran.se
0480-42 93 39
(3) Skriv kommentar Tipsa en vän

Kommentarer

 1. Bröd och skådespel blev bara undehållning

  Kalmar kommun prioriterar spex och skoj. Därför har vi en fotbollsarena och Kaba i stadsparken.
  (Dessa var int gratis...]

  Tyvärr räcker inte pengarna till oprioriterade områden som åldringsvården, eller utbildning varför lärare skall få sparken och klasserna i de kommunala skolorna ska bli större.
 2. Pensionärernas låga samhällsstatus.

  Regeringen låter pensionärerna betala mer i skatt än de som är friska och förvärvsarbetar.

  När inte regeringen fick igenom ett femte jobbskatteavdrag i riksdagen, så tjurade regeringen och drog tillbaka den föreslagna pensionärsskattesänkningen.

  Nu minskar regionsförbundet, med Hjalmarsson i spetsen, pensionärsföreningarnas bidrag mycket.Hjalmarsson vägrar träffa PRO etc..
  Som förklaring säger H att vi har inte mera pengar. Vi bara transporterar pengar,som vi får av andra, främst då från kommuner och landsting.
  Man kan ju undra om det är viktigt att ha en transformator i länet om den inte fyller större funktion. Det räcker med kommuner och landsting.Transformatorn är en icke nödvändig utgift för skattebetlarna.V-viks kommuns ekonomiska skötsel är ett bevis på hur Hjalmarsson sköter andras pengar.

 3. Glöm inte!

  Regionförbundet denna penningaförstörare maskin, som pröjsade ut 18 miljoner till Bredbandsbolaget Atenit och dess grundare Tom Bryan Meisner, känd IT miljadär, i förskott och inget blev levererat. Det ledde till en massa domstolsprocesser och saftiga advokaträkningar. Efter flera år slutade det med en förlikning. Så Regionförbundet var i samma sits som Platyzones kunder som litade blint på att få de betalt för, men även de kammande även 0. Men förbundet försäkrade att de hade både hängslen och livrem i detta projekt, detta sade dåvarande ordföranden för förbundet, en känd C politiker numerera utnämnd till riksdagsman för sin briljans. Smarta affärsmän ser ett lätt offer i kommungubbar med behörighet att leverera ut stålar.
  Fanerdun-projektet, Salve- allt kostade pengar för Regionförbundet dvs skattebetalarna. Alla leader projekt, där projektledare skor sig och får infinna sig vid tingsrätten i Kalmar. Regionförbundet sponsrade även en brygga som inte fanns och som ägdes av en förening som inte existerade, detta hände på norra Öland.
  Men att snåla in till pensionärer går tydligen bra. Regionförbundet åker runt i landskapet vid sina möten och intar 3- rätters middagar på finare ställen, låt ledamöterna ta en språngfika vid en korvmoj istället.
Bild
Bild

Moderat stoppades på kommunalt äldreboende

Kampen hårdnar om de moderata kryssen

KALMAR

Kontakta nyhetsredaktionen i Kalmar

 Telefon: 0480- 42 93 10

 Sms/mms: Numret som gäller från din mobil är 720 80. Skriv OS (både stora och små bokstäver fungerar), mellanslag och din text. Om du mms:ar måste du minst skriva texten OS annars kommer inte bilden/filmen till rätt adress.

 Fax: 0480-875 45

 Adress: Box 830, 391 28 Kalmar

Skicka e-post och nyhetstips

Grafik
[09:13] Öland
Fornminne föll vid plöjning
[09:12] Öland
Klart för byggstart i hamnen
[07:43] Släkt & Vänner

[07:33] Mönsterås
150 flyktingar väntas i oktober
[06:46] Kalmar
Diplomater slipper straff
[06:44] Kalmar
MP söker stöd i kampen
[21:52] Släkt & Vänner

[21:51] Släkt & Vänner

[16:37] Torsås
Många frågor efter valdagen
[16:36] Emmaboda
Politiker firade med tårta
[16:36] Emmaboda
Fyra mandat för SD
[16:35] Emmaboda
Storstöld av diesel på mack
[16:34] Mönsterås
Stor förlust för M
[16:34] Mönsterås
Tomma stolar kan ge maktskifte
[16:33] Öland
Besvikelse hos många partier

Fler nyheter Sverige/Världen/Sport
Grafik
annonsutrymme