(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Svenskarnas Parti försökte kuppa sig in i kulturens högborg

Emmaboda Publicerad 120329 06:00

Svenskarnas parti delade i måndags ut flygblad som gav intrycket att partiet samarbetar med bildningsförvaltningen.

– Det är tråkigt att det uppfattas som vi har samröre med partiet, säger kultursamordnare Görel Abramsson.

Det var i måndags som Svenskarnas parti (SvP) uppmärksammade tisdagskvällens kulturseminarium på Emmaboda bibliotek genom att dela ut ett tusental flygblad med kontaktuppgifter till såväl Svenskarnas parti som till kultursamordnaren.

Under gårdagen skickade (SvP) även ut ett pressmeddelande som ger intryck av att kommunens bildningsförvaltning och (SvP) samverkar kring kulturseminariet på biblioteket i Emmaboda.

– Seminariet är ett initiativ av kommunen utifrån arbetet med en ny kulturplan. Det arbetet sker inte i samverkan med några partier eller andra organisationer, säger Görel Abramsson.

35 personer kom till tisdagskvällens möte och (SvP) fanns på plats med en representant.

– Han höll en ganska låg profil, men jag hörde sedan att det blivit lite diskussioner i en arbetsgrupp som han deltog i under kvällens seminarium, säger Görel Abramsson.

– Det handlade ungefär om vikten av att värna den svenska inhemska kulturen. Han fick frågor av någon i gruppen som han inte riktigt kunde skavar på. Jag tycker det här är bra, det är min uppfattning att så här ska debatterna tas.

I pressmeddelandet berättar Sebastian Karlsson att (SvP) är intresserade av alla frågor som rör kultur och att partiet är intresserade av att "söka ytterligare samarbete med lokala nämnder och förvaltningar som bidrar till att stärka den svenska folkgemenskapen som är själva grundstenen i nationalism".

 

Anna Börje
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild

FP föreslår gratis körkort till unga

Alla kommunens 18-åringar bör få sitt körkort gratis. Det menar Lars-Olof Hellborg (FP).

Hellborg menar, att körkort för bil är något som krävs för att en ung människa ska kunna ta ett jobb.
– Alla har inte rika föräldrar och ett körkort för bil kostar i dag åtminstone 20?000 kronor. Det är mycket för någon som ännu inte har börjat tjäna pengar. Jag tycker att kommunen, som varje år får statsbidrag för varje invånare, bör ­erbjuda gratis körkort för alla 18-åringar i kommunen. Som jag ser det är det också ett sätt att få dem att vilja bo kvar här för att sedan kanske jobba på annan ort, säger Lars-Olof Hellborg.
Han anser att körtkort är en jämställdhetsfråga.
– Om det står mellan två personer vem som ska få ett jobb i våra trakter och den ene har körkort och den andra inte har det är det högst troligt att det blir den med körkort som får jobbet. Jag har fått gott gehör för den här tanken och hoppas att den är genomförbar.
Det räcker inte med att tala om vikten av att ung­domar kommer in på ­arbetsmarknaden, menar Hellborg.
– Man måste agera i praktiken också. Vi måste underlätta så mycket som möjligt för ungdomar. Om du inte har ett jobb får du ingen ­lägenhet och om du inte har körkort får du inte jobb. Det är enkel matematik och ­allting hänger ihop. Som det är nu får många ungdomar vänta oroväckande länge på att kunna komma i gång med sina liv.
Är det troligt att du får ­igenom det här förslaget?
– Jag vet inte, men det är??jätteviktigt att vi inte bara??pratar om att ung-­domar borde få jobb. Vi måste hjälpa dem med redskapen.
Lars-Olof Hellborg föreslår att kommunen ber de båda trafikskolorna i Emmaboda att räkna på vilken summa som, om detta skulle??genomföras, kan vara aktuell i ett genomsnittligt fall.

Grafik
annonsutrymme