(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Svenskarnas Parti försökte kuppa sig in i kulturens högborg

Emmaboda Publicerad 120329 06:00

Svenskarnas parti delade i måndags ut flygblad som gav intrycket att partiet samarbetar med bildningsförvaltningen.

– Det är tråkigt att det uppfattas som vi har samröre med partiet, säger kultursamordnare Görel Abramsson.

Det var i måndags som Svenskarnas parti (SvP) uppmärksammade tisdagskvällens kulturseminarium på Emmaboda bibliotek genom att dela ut ett tusental flygblad med kontaktuppgifter till såväl Svenskarnas parti som till kultursamordnaren.

Under gårdagen skickade (SvP) även ut ett pressmeddelande som ger intryck av att kommunens bildningsförvaltning och (SvP) samverkar kring kulturseminariet på biblioteket i Emmaboda.

– Seminariet är ett initiativ av kommunen utifrån arbetet med en ny kulturplan. Det arbetet sker inte i samverkan med några partier eller andra organisationer, säger Görel Abramsson.

35 personer kom till tisdagskvällens möte och (SvP) fanns på plats med en representant.

– Han höll en ganska låg profil, men jag hörde sedan att det blivit lite diskussioner i en arbetsgrupp som han deltog i under kvällens seminarium, säger Görel Abramsson.

– Det handlade ungefär om vikten av att värna den svenska inhemska kulturen. Han fick frågor av någon i gruppen som han inte riktigt kunde skavar på. Jag tycker det här är bra, det är min uppfattning att så här ska debatterna tas.

I pressmeddelandet berättar Sebastian Karlsson att (SvP) är intresserade av alla frågor som rör kultur och att partiet är intresserade av att "söka ytterligare samarbete med lokala nämnder och förvaltningar som bidrar till att stärka den svenska folkgemenskapen som är själva grundstenen i nationalism".

 

Anna Börje
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild
Grafik
annonsutrymme