(2) Skriv kommentar Tipsa en vän

Hon bloggar mot fördomar

BLOGGARE. På fritiden och som yrke.

Foto: Maria Widehed
Ung Publicerad 110608 13:34 Uppdaterad 140614 19:06

Hon menar att de stora bloggarna har bloggandet som ett yrke och att det nya sättet att uttrycka sig kommer ta allt större plats på mediemarknaden. Hennes namn är Carolina Wallenthin, 22 år. Hon är en tjej som tröttnade på att anpassa sig för att slippa bli bemött på ett visst sätt och som därför startade en blogg för att arbeta mot fördomar.

till Carolinas blogg

Carolina Wallenthin beskriver sitt utseende som allt annat än vardagligt och menar att det lett till att hon har en stor förståelse och öppenhet mot andra. Flera gånger under sitt liv har hon stött på fördomar och hon älskar att få sina egna fördomar motbevisade.
– Det finns inget ont som inte för något gott med sig. Man kan aldrig stoppa fördomar då det ligger i människans natur att döma någon, men jag vill att man ger alla en chans ändå, säger Carolina.

Startade blogg

Året 2009 tog sin start och så gjorde även Carolinas blogg.
– Jag hakade på bloggtrenden, alla hade en blogg då. Först var min blogg en dagbok, men när den blev större valde jag att skapa en ny med inriktning som innebar att jag ville få människor att sluta döma varandra och må bättre, säger hon.
Carolina skriver mycket om självförtroende, självkänsla, självbilder och ideal.
– Jag arbetar med att man ska tycka om sig själv och att alla dessa delar hänger ihop för att kunna göra det. Jag försöker ge mycket tips till unga tjejer, säger hon.

Växande marknad

Carolinas arbete är också det bloggrelaterat. Hon arbetar på kundservicen för den bloggportal hon använder.
– Jag trivs jättebra då det handlar om att hjälpa andra med deras bloggar när de stöter på olika problem, säger hon.
Carolina ser bloggandet som ett hela tiden växande medie som kommer att ta allt större plats på mediemarknaden.
– Jag tror att det kommer att bli fler videobloggar än textbloggar. Man kan också se att det är fler äldre som börjar blogga och att bloggarna blir mer nischade, säger hon.
Hon berättar att hon lägger ner väldigt mycket tid på att blogga och att det är mycket mer än att bara skriva ett inlägg.
– För mig är att driva de större bloggarna som ett heltidsarbete på grund av all den tid de som driver bloggarna lägger ner på dem.

Lärt att inte ta åt sig

Bloggandet har både negativa och positiva sidor berättar Carolina. Hon har behövt lära sig att inte ta åt sig av elaka kommentarer.
– I början när jag skrev mycket mer personligt gjorde det ont att få elaka kommentarer. Idag är de någonting jag kan leva på, det ger saker att blogga om. Jag publicerar det ibland på bloggen för att visa att alla blir nedtryckta ibland, säger hon.

Att lyckas

Hon berättar hur glad hon blir av alla positiva kommenterar hon får från läsare som blir hjälpta av hennes blogg.
– Om jag lyckas få en enda person att ge alla en chans så har jag lyckats.

 

Fakta/Carolina

Ålder: 22 år
Bor: Kalmar
Livsstil: Jobbar på blogg.se kundservice. Är väldigt musikintresserad och sjunger. På fritiden umgås hon med pojkvän och vänner.
Bloggstart: 2009
Bloggportal: Blogg.se
Bloggnamn: http://carrooouw.se
Motto: “Don’t judge a book by it’s cover “

My Toninelli
(2) Skriv kommentar Tipsa en vän
Grafik
annonsutrymme